Xandra & Peter

Samen - 33 Kilo !!!

Geneit van ut laeve! was ons motto. Gezellig eten en drinken met vrienden en regelmatig uit lunchen op een doordeweekse vrije dag. Maar dan zegt het lichaam opeens HO! Je merkt je beperkingen in bewegen en kleding zit opeens te strak… Verder dan Yoga (Xandra) kwamen onze sportieve activiteiten niet.
Toen werd Xandra getriggerd door een dagelijkse oproep op FB om te sporten bij My’35! Een half uurtje per dag, dat moet te doen zijn. Xandra ging zich inschrijven en Peter moest mee! In het begin moesten we elkaar echt oppeppen om te gaan. Inmiddels gaan we met veel plezier 3x per week! Helaas was er na een jaar nog geen gewichtsverlies terwijl we om ons heen mensen zagen veranderen. Hoe deden die dat toch?

En toen kwam Ger Deckers in beeld met Fit en Slank. Xandra besloot zich aan te melden en Peter zou wel gewoon mee doen, maar Ger raadde Peter aan om zich ook in te schrijven. Achteraf een goede zet! Je hebt de adviezen, tips en peptalk van Ger echt nodig en ook de ervaringen van de andere deelnemers in de groep helpen je. Vanaf het begin ging het supergoed. Peter was in de eerste week al 3,5 kg kwijt en Xandra 1,6 kg. Dat stimuleerde enorm. We kwamen er al gauw achter dat er voor ons geen valkuilen meer waren. De regel van 3 en de 7 afspraken vormden de rode draad door het programma. We doken in recepten en maakten een planning, wat mag je niet eten en wat juist wel. Sla geen eetmomenten over en haal in wat je gemist hebt. Hou je aan je boodschappenlijst en zorg dat je geen verleidingen in huis hebt. We hadden er vanaf het begin weinig moeite mee. Maar mensen om ons heen wel! Zijn jullie nog steeds saai bezig was het commentaar wat we vaak hoorden. Jullie worden nu toch veel te mager! Maar wij voelden ons steeds beter en waren tevreden met een alcoholvrij biertje (Peter) en een glaasje water (Xandra). Om 20:00 uur nemen we ons laatste bakje yoghurt en na 21:00 uur eten we niet meer en dan hebben we ons buikje vol!

Beste tip van Ger: is je lievelingsvlaai er niet op een feestje, dan neem je niets, sluit geen compromissen! En dat helpt echt! Soms stuurt Peter een appje met de foto van een zakje chips naar Xandra en dan liggen we samen in een deuk. Laatst vroeg Ger aan Xandra: Lijn jij? Uh, nee! Ik mag toch bijna alles eten, ik eet zelfs meer en vaker dan ooit! Ik heb een nieuwe manier van leven en eten en die bevalt heel goed.
Inmiddels zijn we 5 maanden verder en is Peter 20 kg kwijt en Xandra 13 kg

Dat het bij Peter zoveel sneller gaat is voor Xandra soms een issue maar Ger zegt steeds dat ik dat los moet laten, bij mannen gaat het nu eenmaal sneller. De derde cursus hebben we volgens Ger niet nodig. Barry Stevens zou zeggen: vooral zo doorgaan, en dat doen we! Want we springen over de valkuilen heen en blijven elkaar oppeppen indien nodig.
Er is slechts één nadeel…het kost handen vol geld! Nee, niet de cursus, de aanschaf van nieuwe kleding. We hebben beide 6 zakken aan te grote kleding weggeven. We willen er niet meer inpassen!
Ger bedankt voor het voorhouden van de spiegel, positieve feedback en alle tips.


Xandra & Peter