Ervaring Alwine Hoeben met Fit & Slank

De materialen waar we mee werken (boeken, banner, folders, kaartjes, meetlinten etc.) zijn van hoge kwaliteit en professioneel vormgegeven. Hoewel je dus eigen ondernemer bent als Fit & Slank consulent en ook je eigen klanten binnen moet halen, kan je gebruik maken van het huismerk Fit & Slank. 

Ik heb enkele jaren geleden kennis gemaakt met de Fit & Slank methode en met Anja Bastings, de oprichter van Fit & Slank. De filosofie en aanpak spraken mij meteen aan: uitgaan van gezonde, normale voeding. Fit & Slank leert mensen die hun gewicht willen beheersen via eenvoudige leefregels hoe ze een gezond eetpatroon kunnen ontwikkelen waarbij het hele gezin mee kan doen.

Ik ben opgeleid als psycholoog en in mijn visie is het geven van eigen regie heel belangrijk. Daarvoor is het nodig dat iemand goede informatie krijgt en kennis  opdoet. Deze kennis wordt in cursussen en individuele coaching overgedragen. De boeken die cursisten krijgen bevatten waardevolle informatie over voeding. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gedrag: waarom eet iemand te veel of maakt hij/zij verkeerde keuzes? Een ook het aspect beweging komt aan bod als belangrijke component voor gewichtsbeheersing.

De uitgangspunten voor voeding zijn de uitgangspunten van de Schijf van Vijf: de voeding kan gewoon in de supermarkt gehaald worden. De cursisten leren zelf goede keuzes te maken. Dus in plaats van weekmenu’s te volgen leer je om zelf een goed eetpatroon samen te stellen. De cursusdeelnemers zijn enthousiast over de methode en vaak doet het thuisfront op de achtergrond ook mee. Met Fit & Slank bereiken ze blijvende resultaten.

Wat mij als franchiser enorm aansprak is de “franchise light” benadering: dat houdt in dat je je als Fit & Slank franchiser uiteraard aan de regels en afspraken met collega’s houdt maar daarnaast kan je je eigen activiteiten blijven uitvoeren. Ik ben als psycholoog en coach werkzaam en combineer mijn Fit & Slank activiteiten met een praktijk als coach. Als Fit & Slank collega’s zien we elkaar 3 x per jaar tijdens intervisie bijeenkomsten en daarnaast hebben we een actieve Facebook groep. Het uitwisselen van tips en het vragen van advies bij collega’s is een groot voordeel van deelnemen in de Fit & Slank groep. Elke Fit & Slank consulent heeft een eigen regio, die kan je zo groot of zo klein maken als je wilt. In deze regio heb je exclusiviteit als franchiser en zal dus geen andere Fit & Slank collega actief zijn.

We zijn op zoek naar ambitieuze collega’s die ons helpen verder te groeien naar de grootste organisatie op het gebied van voeding en gezonde leefstijl.

Alwine Hoeben

Een franchiseformule die bij mij past

Een franchiseformule die bij mij past, waarbij je kan werken met een kwalitatief goed product tegen schappelijke kosten; dat heb ik gevonden in Fit & Slank. Ik zeg altijd tegen mijn klanten: “Zorg dat de randvoorwaarden in orde zijn, je hulpmiddelen optimaal en zoek de mensen om je heen die in je geloven. Jouw inzet en enthousiasme doen de rest. Het resultaat komt dan uiteindelijk vanzelf!”
Fit & Slank kan je deze hulpmiddelen bieden.

Afgelopen jaren heb ik met veel enthousiasme gewerkt met de Fit & Slank methode, veel klanten geholpen op weg naar hun doel en inmiddels een goedlopende praktijk opgebouwd. De variatie die het product je biedt door de methode niet alleen aan particulieren maar ook aan bedrijven en instellingen aan te bieden, zowel in groepsverband als in personal coaching, is voor mij een voorwaarde om plezier in mijn werk te hebben. Daarnaast biedt de samenwerking met collega-coaches binnen de franchiseformule zeker een meerwaarde. Maar uiteindelijk is het succes van je klanten hetgene dat je motiveert en inspireert om jezelf te blijven ontwikkelen en plezier te hebben in je werk!

Brigitte Lemmen

Een methode en formule die gewoon klopt!

De Fit & Slank methode klópt gewoon! Eerlijk, normaal, gezond en met regelmaat eten. Fit & Slank is zoveel meer dan alleen ‘afvallen’; de drie pijlers ‘voeding’, ‘beweging’ en ‘gedrag’ komen uitgebreid aan de orde om als eindresultaat een gezonde leefstijl te ontwikkelen én te behouden. Dat maakt Fit & Slank ook veel rijker en bestendiger dan andere methodes, met zichtbare lange termijn effecten voor de cursisten. Als coach weet ik dat je de mensen niet moet zeggen wat ze wel en niet moeten doen, maar ze juist de informatie en tools in handen moet geven zodat ze zélf bewuste keuzes leren maken die bij hen passen en vanuit hun eigen verantwoordelijkheid hun gedrag veranderen.  

Als franchisenemer maak je onderdeel uit van een landelijk netwerk van professionele voedingscoaches. Het delen van ervaringen en de interactie met je collega’s in de rest van het land heeft een absolute meerwaarde. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en specialiteiten, zo leer je van elkaar en sta je samen sterker. Het hebben van professionele, eenduidige cursusmaterialen en een consistente uitstraling op bijvoorbeeld social media versterkt de landelijke bekendheid van het concept. Tegelijkertijd biedt de ‘franchise-light-formule’ van Fit & Slank je als voedingscoach de mogelijkheid om je eigen persoonlijke ‘touch’ te geven aan de cursussen. Ook is er de ruimte om naast de reguliere Fit & Slank cursussen andere activiteiten te ontplooien die passen binnen het concept. Zo ben ik zelf betrokken bij een vitaliteitsprogramma bij een sportschool, geef ik lessen op scholen over voeding en organiseer kookworkshops in samenwerking met een collega en een kookstudio.

Inmiddels heb ik ruim 1000 cursisten begeleid naar een gezonde leefstijl met behulp van de Fit & Slank methode. Ik geef zowel personal coaching als groepscursussen aan particulieren en bij bedrijven. Het geeft mij een enorme voldoening om te zien hoe mensen bewuster leren leven, meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Het is heel dankbaar werk, waar ik enorm veel energie van krijg!

Wil jij mijn collega worden en heb je interesse om als Fit & Slank coach aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Anja Bastings!

Roos Derckx

Ik wilde graag de baas zijn over mijn eigen tijd en aan huis kunnen werken

In 2012 ben ik begonnen als zelfstandig gewichtsconsulent met mijn eigen praktijk, want ik wilde graag de baas zijn over mijn eigen tijd en aan huis kunnen werken.  Na een maand of 8 was ik niet ontevreden, maar het kon beter. Ook wilde ik wel wat meer werken. Dus ik bedacht dat ik wel cursussen op locatie zou willen geven.

Deze was ik aan het schrijven toen ik op de ledenvergadering van de BGN Anja tegenkwam. Om een lang verhaal kort te maken heb ik toen besloten om me aan te sluiten bij Fit & Slank, want waarom zelf het wiel uitvinden als dat al gedaan is. Nu werk ik alweer bijna vijf jaar naar volle tevredenheid met de methode van Fit & Slank en heb een goedlopende praktijk opgebouwd waar ik trots op ben. En ik ben overtuigd dat Anja en de eenvoudige methode van Fit & Slank daar zeker aan hebben bijgedragen.

Yvonne Verhoeven