Wendy

12,5 kg in 3 maanden

Hallo allemaal.

De afgelopen maanden ben ik een leefstijlverandering aangegaan. Dit verhaal wil ik met jullie delen, met als doel de mensen die in hetzelfde schuitje zitten waarin ik zat over de streep te trekken. Want het is zeker de moeite waard!!

Zo lang ik me kan herinneren ben ik altijd bezig geweest met mijn gewicht. Vele soorten diëten heb ik uitgeprobeerd. Waarvan sommigen ook mochten baten, waaronder het koolhydratendieet. Erg blij was ik destijds dat het me gelukt was om vele kilo’s kwijt te raken. Maar zodra ik een evenwicht moest gaan vinden, ging het alweer erg snel fout. Door de frustraties en verleidingen kwamen deze kilo’s er helaas weer dik en dubbel bij.

Een paar maanden geleden zag ik wat berichten op facebook voorbij komen van vrouwen die naar de Fit & Slank cursus gingen en erg tevreden waren. Mijn moeder tipte mij en was ook erg enthousiast. Zelf had ik nog mijn twijfels, maar door het lezen van de positieve berichten heb ik mezelf overgehaald om de cursus Fit & Slank in 8 weken te gaan volgen. Wat uiteindelijk een topkeuze was!

Ik ging naar de cursus van Anja en kreeg al snel goede handvaten. Deze leefstijlverandering zorgde ervoor dat ik zonder honger flink wat kilo’s kon kwijt raken. Ik stond er zelfs van te kijken hoeveel ik eigenlijk wél mocht eten! Het enthousiasme en de positiviteit van de cursusgroep deed me ook erg goed. We hadden allemaal de nodige obstakels, wat fijn was dat we deze konden delen.

Na de eerste cursus was ik ongeveer 8 kilo kwijt geraakt en ik was er nog lang niet klaar mee! Daarom ben ik de vervolgcursus gaan volgen: Fit & Slank in evenwicht. Velen van de dames van de vorige groep gingen mee, wat ook extra motiverend was. Deze cursus is voor mij ook echt van belang. Want het afvallen was een probleem, maar het in evenwicht houden een veel groter!

Aan het einde van de cursus stelde Anja de vraag ‘’Wat heeft de Fit & Slank cursus in 8 weken jou gebracht?’’ Deze heb ik voor mezelf op een rijtje gezet:

  • Eindelijk weet ik hoe ik op een goede manier kan afvallen;
  • Ik zie mijn toekomst (nog) rooskleuriger in;
  • Ik voel me vrolijker, sportiever en heb meer zelfvertrouwen;
  • Praten over je probleem kan veel goed doen!

Ik ben erg blij dat ik toen deze stap heb gezet! Maar ik ben er nog niet, ik wil dit afvallen nog blijven volhouden, totdat ik mijn streefgewicht bereikt heb. Tot die tijd blijf ik naar Anja gaan, want ze is voor mij een echte steun en stok achter de deur.