Samen 40 kilo kwijt

Iedere verandering begint bij jezelf!

Vader en dochter. 

Januari 2016, mijn dochter (20 jaar) en ik (52 jaar) komen tot een conclusie. Het is klaar ! Ik weeg 112 kilo en zij weegt 100 kilo. We besluiten samen dat het hoog tijd is om hier iets aan te gaan doen, want dit is geen gezonde situatie. De kledingmaat blijft gestaag oplopen en het strikken van een veter wordt een activiteit die 10 minuten kortademigheid veroorzaakt. We gaan afvallen !!!

Volgende vraag : hoe, waar en op welke manier ? We kiezen niet voor een crashdieet, want uithongeren is geen optie. Leven op shakes kan niet gezond zijn, dus dat wordt hem ook niet. Allerlei uitgebreide kookboeken gesponsord door een warenhuisketen, geeft toch een rare smaak in de mond. Een combinatie tussen gestructureerde voeding onder begeleiding, zonder honger te lijden en allerlei vage toestanden te moeten uithalen en sporten lijkt ons ideaal met een blijvend resultaat als doel. Het, zonder begeleiding, slepen met allerlei stalen hulpstukken in een ruimte die bestaat uit meters spiegelwanden die gevuld is met mensen in net een paar maten te kleine shirtjes zonder mouwen is een omgeving die niet onze voorkeur geniet.

Maar wat dan wel ? Waar vinden we een situatie waarbij we gestructureerd onder begeleiding kunnen werken aan een nieuw voedingspatroon dat blijvend is ? Waar vinden we een manier van sporten die verantwoord is en waarbij we onder begeleiding kunnen werken aan ons overgewicht, vetpercentage,  spiermassa en BMI ? Gedurende 5 maanden zoeken we naar deze combinatie, voorwaar geen gemakkelijke opgave, waarbij we te vaak constateren dat datgene wat wij zoeken erg moeilijk te vinden is.

Na veel omzwervingen komen we  medio mei 2016 in contact met Fit & Slank en Milon Cirkel. Op papier lijkt dit op datgene wat we zoeken en we gaan het gesprek aan. Al snel blijkt dat Ger Decker (Fit & Slank voedingscoach) en Pim Heijmans (Ten Meerssen) onze behoeftes wel eens zouden in kunnen vullen. Hun plan van aanpak en benadering spreekt ons zeer aan. De manier waarop zij omgaan met een nieuwe levensstijl die wij zoeken, ligt volledig in lijn met onze wensen. We nemen de beslissing, we gaan er voor en juni 2016 hebben we onze eerste sessie bij Ger en Pim. Bij de eerste weging kom ik tot het respectabele gewicht van 107 kilo en mijn dochter weegt nog steeds 100 kilo.

Gedurende 8 weken volgen we de cursus bij Fit & Slank en Ger blijkt een echte inspirator die met sprekende voorbeelden, een duidelijk plan van aanpak en heldere (realistische) doelen ons iedere week weer zo ver weet de brengen dat we ons zelf blijven verbazen. De combinatie met sporten volgens Milon Cirkel bij Ten Meerssen onder de bezielende leiding van Pim blijkt een gouden combinatie. De gestelde doelen worden in een tijdsbestek van 8 weken tot twee keer toe bijgesteld en aan het einde van deze periode ben ik 13 kilo kwijt en mijn dochter tikt 9 kilo minder af bij de wekelijkse weging.

Het loopt nu tegen het eind van het jaar en we maken de balans op. Ik weeg nu 85 kilo en mijn dochter weegt nu 82 kilo. In totaal zijn we 40 (!!!!!!!) kilo afgevallen en we voelen ons prima. Ik ben op mijn streefgewicht en mijn dochter wil nog 7 kilo afvallen. We sporten nog steeds consequent twee keer per week en volgen nog steeds consequent de manier van eten volgens Fit en Slank.

Ons leven is door Ger (Fit & Slank) en Pim (Ten Meerssen) ingrijpend en blijvend veranderd. Wij hebben bewust een keuze gemaakt en zij ook. Wij vroegen hulp en zij boden ons hulp. Iemand die ook deze keuze wil maken, is bij Fit & Slank en Ten Meerssen aan het goede adres. Een echte aanrader !!!

Bedenk wel, iedere verandering begint bij jezelf !!!

 

Paul en Rachelle