De kwark komt mijn neus uit!

3x

Hoe vaak ik dit gehoord heb in mijn cursus. Tot ik uitleg wat er achter de “regel van 3” zit, dus ook de kwark… Alles draait om bewustwording.Ik leg je dit uit door je twee vragen te laten beantwoorden:

Vraag 1: Wie heeft er het perfecte leven? Iedere dag sta je op met een lach. Nooit staat er iets vervelends of naars in je agenda. De hele dag, week, maand voel jij je geweldig! Wie heeft dit? Niemand heeft dit, hè!

Áls dit al bestond, zou het niet perfect zijn omdat je er dan ook niet meer van zou genieten. Ik zeg altijd: “Geen pieken zonder dalen”. Als bij mij persoonlijk de tandarts in mijn agenda staat, sta ik niet heel blij op. Het blijft een vervelend gevoel als ik daarheen moet. Ik ga wél omdat ik weet dat het moet. Een keertje die tandarts schrappen is het probleem niet. Maar als ik dit regelmatig doe, gaat het toch echt mis met mijn tanden. Dus, om die reden ga ik er trouw heen ieder half jaar. En als ik er vandaan kom, ben ik super blij en voel ik mij geweldig stoer! En zo heb je allemaal wel eens iets in je agenda stan waar je geen zin in hebt, angstig voor bent, je druk om maakt, spanning over voelt, of iets dergelijks.

Vraag 2: Wie is er 100% blij met het huidige eetplan? Met je “de Regel van 3” dus. Alles wat je eet is helemaal jouw smaak. Er is geen enkel product ooit dat misschien ietsje minder lekker is dan de rest. Dit is volledig 100% genieten! De praktijk leert dat bijvoorbeeld de 3e bak kwark of yoghurt, wel een keertje minder gewaardeerd wordt en soms ook (bewust of onbewust) geschrapt wordt. Dit is, net als een keertje niet naar de tandarts gaan, voor een keer is het niet erg. Daar zul je echt niets van merken.Schrap jij die kwark voor langere duur uit je eetplan en daarna verdwijnt die 2e bak ook (regelmatig), dan gaat het op de lange duur wél iets mis. Je krijgt dan tekorten van eiwitten in je lichaam en zo krijgen we een disbalans in ons lijf.

“De Regel van 3” is namelijk exact afgestemd op de juiste hoeveelheden en verhoudingen van eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vitamines en mineralen. Zodra je iets uit dit eetplan langdurig verandert, is deze balans weg en gaat het mis in je lichaam. Zoek om die reden altijd de lekkerste versie van alles wat je eet. Blijft die 3e kwark een uitdaging? Denk dan aan die tandarts en dat het op de lange duur mis gaat als jij er niet naar toe gaat.

Serafina Borger