Trots op Truus!

Super goed gedaan

Inmiddels is het zo’n anderhalf jaar geleden dat ik besloten heb om iets aan mijn gewicht te gaan doen. Reden was dat ik niet meer gelukkig was in mijn eigen lijf. Ruim 10 jaar geleden heb ik problemen gekregen met de schildklier, nadat ik opnieuw goed ingesteld was, was het tijd om mijn gewichtsprobleem aan te pakken.

Ik was namelijk 24 kilo aangekomen. Ik ben dit gaan doen in een persoonlijk traject. De eerste 16 kilo had ik er in een half jaar tijd af. Vervolgens ben ik toen een aantal keren op vakantie geweest en heb er toen voor gekozen om die periode op gewicht te blijven. Dat maakte dat ik soms wat meer at of dronk dan wat de regel van drie en de zeven afspraken voorschrijft. Maar toch deed ik het anders dan voorgaande jaren.

Ik maakte afspraken met mezelf en ging meer en meer voor mijn 1e keus! At en dronk niet meer alles wat aangeboden werd of beschikbaar was. Als het toch ooit mis ging was ik daarna niet happy, ik voelde dat het geen toegevoegde waarde had. Nu is er voor mij weer een rustige periode aangebroken waarin ik me kan en ga focussen om die laatste 6 kilo eraf te krijgen. En meer dan ooit tevoren heb ik het gevoel dat het me gaat lukken omdat alles wat ik voorheen onbewust deed nu bewust doe. Dat maakt dat ik me goed voel, dat ik fitter ben en dat ik trots ben op mezelf, zonder het gevoel dat ik wat tekort kom.