Trots op Anouk

22 kilo kwijt

Toen Ten mij vroeg om een stukje te schrijven had ik eerst zo iets van: " Nee! Ik ben er nog niet, ik zit pas op de helft!" Vervolgens dacht ik jawel, het kan andere mensen misschien net dat duwtje in de rug geven om ook te beginnen...

Net zoals vele mensen kamp ik al ruim 10 jaar met flink overgewicht. Echter had ik zelf niet in de gaten hoe erg het was. Ik sta nooit op foto's, kijk niet in spiegels en kleding passen doe je op gevoel. Dat je steeds grotere kleding moet bestellen, verwijdt ik de confectie-industrie. Ja alles is gemaakt voor die smalle modellen..... dus ik wordt niet dikker, maar ik moet grotere maten bestellen om in de kleding te passen. Een typisch gevalletje van 'omdenken' maar dan verkeerd. En kleding bestelde ik online, je lees het goed. Ik schaamde me om een winkel in te gaan en in een pashokje te staan. Ik verstopte me maar in de hoop dat de verkoopster me niet zag.

In oktober had ik een feest, naderhand zag ik een foto van mij en ben ik hevig geschrokken. Ik dacht oei, ben ik dat? Die mensen waar ik naast sta, zijn wel gewoon slank op de foto. En toen pas besefte ik dat ik echt heel dik was.... Ik heb toen gelukkig de juiste beslissing gemaakt om naar Ten te gaan. Mijn jongste dochter zou in mei de communie doen, ik had zoiets ik probeer gewoon 15 kg af te vallen. Echter toen ik het befaamde weeg-moment had, ben ik met beide benen op de grond gekomen. Ik was een tikkende tijdbom, leefde ongezond, zat tegen de rand van suikerziekte aan, ik viel in de categorie morbide obesitas.......

Geen fatale voeding meer, maar vitale voeding. Geen voedingssupplementen, rare shakes of tabletten. Nee gewoon terug naar de basis! De ouderwetse schijf van vijf, de regel van 3, de 7 afspraken. En bewust zijn van hoe je met voeding omgaat. Gewoon anders eten, minder eten. Ik was echt een 'kliko mama' alle restjes at ik op. Het was toch zo zonde.....dat eten weg gooien. Nu kook ik minder, waardoor er niet meer zoveel overblijft.

En ga je eens in de fout, niet erg, pak het de dag erna meteen weer op. Ik zelf heb vooral moeten afkicken van de suikers. Een fles cola light van 1,5 liter dronk ik makkelijk per dag. Daarbij nam ik als tussendoortjes koekjes, chocolade, snoepjes en 's avonds, een paar bakjes chips, soms een wijntje en anders uiteraard weer cola! Water drinken vind ik nu weer normaal en lekker! Ik kan genieten van een gezonde maaltijd, met veel groente en mager vlees of vis. Uiteraard mag ik af en toe ook nog eens uit eten, maar ik probeer het wel te beperken.

Ik ben van half november tot nu bijna 22 kg afgevallen, van maat 52 naar 44!  Ik doe steeds kleine doelen stellen, met een kleine beloning bij de volgende mijlpaal. Uiteindelijk wil ik er totaal 40 kg kwijt. Dus voor mijn gevoel ben ik nu 'halverwege'. Wat heeft fit en slank me tot nu toe gebracht?

Als ik mezelf vergelijk met een half jaar geleden, ben ik een ander mens geworden. Ik sta positiever in het leven, heb meer energie en ik straal weer! Het begint al met opstaan 's morgens, zonder pijn en fit wakker worden. Vervolgens kan ik weer zelf mijn schoenen strikken. Ben ik wat vergeten boven, ren ik gewoon zelf de trap weer op! Kortom ik voel me de verbeterde versie van mezelf. Mijn man en kinderen zijn super trots op me en merken het verschil ook heel goed!

Hoewel ik heel erg heb opgekeken tegen de gezamenlijke weeg-momenten en cursussen, verheug ik me er nu op. Samen met lotgenoten successen en moeilijke momenten delen. Tips en tops uitwisselen, elkaar motiveren.