Sylvia

Fitter, blijer, lichter en trots

Daar zit je dan….. 64 en 16 kilo zwaarder dan in de tijd dat je nog fris en fruitig was. Van alles geprobeerd om weer op een gezond gewicht te komen. En toen dat niet lukte wisten allerlei mensen me te vertellen dat het te maken had met - hormonen - leeftijd - lichaamsbouw - stress - drukke baan - kortom, er was niets meer aan te doen. Ik ging het bijna geloven.

Totdat ik via Facebook bij Fit & Slank terecht kwam. De combinatie van Aquafit van Chris en de voedingslessen van Brigitte, daar wilde ik in geloven. Ik heb mezelf beloofd om er die 8 weken helemaal voor te gaan, me te houden aan de methode die een gezondere leefstijl garandeert. De Regel van 3 en de 7 Afspraken waren heilig en het armbandje hielp mij steeds weer om niet te vergeten waar ik mee bezig was.

Hoe die 8 weken zijn bevallen? Meteen de eerste les vertelde Brigitte dat je ook te weinig kunt eten. Een eyeopener, ik had al die tijd te weinig én ongezond gegeten. De eerste weken had ik dan ook het gevoel dat het allemaal wat veel was wat je kon eten. In de lessen gaf Brigitte goed gedoseerd informatie over voedingsmiddelen en ondersteuning in het aanleren van die nieuwe leefstijl. Op de wekelijkse weegmomenten kon ik me steeds verheugen, de beloning én het bewijs dat het werkt!   

Intussen heb ik de eerste 8 weken erop zitten en ben ik bezig met het vervolg 'in evenwicht'. Ik heb mezelf een doel gesteld en dat heb ik in het voorjaar van 2018 bereikt. Het mooie is dat je niet met een dieet bezig bent maar zelf leert  kiezen. Meestal voor gezond en lekker, op andere momenten voor minder gezond en lekker. En ga je een keer goed in de fout…. nieuwe dag, nieuwe uitdaging! Daardoor voel je je nooit mislukt en geef je jezelf steeds weer een nieuwe kans.

Ondertussen ben ik 9 kilo lichter, denk ik altijd na bij wat ik koop en eet, beweeg ik regelmatig en voel me stukken fitter, blijer, lichter én trots!

Fit & Slank coach Brigitte Lemmen uit Roermond