Manu

Een methode voor iedereen

Mijn naam is Manu. In maart 2018 ben ik begonnen bij Anja Bastings in Geldrop. De voorgaande vier jaar was ik namelijk onbewust, beetje bij beetje, een aantal kilo’s aangekomen. Ik begon met een gewicht van 65,4 kilo en ik had hiermee een BMI van 26. Dit betekende dat ik iets te zwaar was gezien mijn lengte. Immers, ik ben maar klein.  

Het meest enthousiast ben ik over het feit dat door Fit & Slank mijn lichamelijke gezondheid is verbeterd en ik ook ben gaan sporten. Op dit moment ga ik 2 á 3 keer per week naar de fitness en beleef ik hier plezier aan. Het is namelijk een sport die ik gemakkelijk kan doen met mijn beenprothese. Doordat ik nu 12 kilo ben afgevallen merk ik ook veel verbetering met het lopen met mijn prothese. Bovendien hoef ik nu minder kilo’s mee te nemen iedere dag.

De regel van 3 en de 7 afspraken hebben mij ontzettend geholpen. Voordat ik aan de methode begon was ik nogal een snoeper en at ik veel calorierijk eten. Verder draag ik een beenprothese en bewoog ik daarom ook weinig. Toen ik net begon met het toepassen van de methode had ik niet verwacht dat ik het zo goed kon, en nog steeds kan, volhouden. Er zijn weinig momenten geweest dat ik honger heb gehad. Daarnaast werd ik erg gemotiveerd door de verhalen van anderen in de groepscursus.

Fit & slank heeft mij veel gebracht. Ik voel me fit en fijn in mijn lichaam. Het is nu overigens ook nóg veel leuker om kleding te kopen. Tot slot eet ik nog steeds erg lekker en geniet ik meer van eetmomenten dan in het verleden en ik ben Nu 13 kilo kwijt!

Manu