Sas

15 kilo kwijt

Het succesverhaal van Saskia, of zoals ze zelf zei bij de eerste ontmoeting “Zeg maar gewoon Sas!”. Bescheiden blijft ze, “maar” 15 kilo kwijt!

“Ik? Ik ben NOG geen succesverhaal”, was het eerste wat ik zei toen Claudia me vroeg of ze mijn verhaal als succesverhaal mocht gebruiken.

Tijdens de zwangerschap van ons zoontje ben ik flink aangekomen en dit ging er ook niet gemakkelijk vanaf, toen ik weer mocht genieten van dingen die ik in mijn zwangerschap niet mocht eten en drinken leek het alleen maar erger te worden. Tot bij mij de knop omging. Een andere moeder had via haar werk de cursus fit &slank gevolgd, en ik was jaloers op wat zij al had bereikt. Nadat ze me een en ander had verteld nam ik contact op met Anja. Omdat de groepscursus pas 3 weken later van start ging begon ik zelf al met de regel van 3 en 7 afspraken. Het ging geweldig, en de kilo’s vlogen er af.

Toen de groepscursus begon was ik net weer zwanger. Fit&Slank heeft me ontzettend geholpen om niet meer dan nodig aan te komen tijdens mijn zwangerschap, ik was na de bevalling al meteen lichter dan toen ik begon! Ruim 5 kilo!

Na de eerste hectische maanden van gebroken nachten, borstvoeding en een mooie dochter besloot ik er weer voor te gaan. Ik was nog niet blij met wat ik zag in de spiegel, en vooral hoe ik me daarbij voelde. De groepscursus was toch niet aan mij besteed, maar een steuntje in de rug en iemand die meekijkt had ik wel nodig, daarom besloot ik voor personal coaching te gaan en kwam ik terecht bij Claudia.

Na 9 maanden zwangerschap en lange periode van borstvoeding, was het voor deze wine-lover moeilijk om te horen dat de wijntjes WEER achterwegen moesten blijven. Ons compromis, en mij beloning voor een goede week, was 1 glaasje per week. Heerlijk genieten.

De kilo’s gaan er weer af, er zijn veel goede weken, maar zeker ook mindere! Een tegenvallend getal op de weegschaal is voor mij en stimulans om nog wat harder door te werken. Je steeds beter voelen is de mooiste beloning. Een keer genieten van fatale voeding is een bewuste keuze geworden, waar ik dan ook echt van kan genieten zonder en achteraf spijt van te hebben. Ik ben daarin ook minder streng voor mezelf dan in het begin.

Ik vind het ontzettend fijn om begeleid te worden door iemand die zelf heeft ervaren hoe moeilijk het met momenten kan zijn, maar ook iemand die weet hoe heerlijk het is je je door het gewichtsverlies beter gaat voelen.

Ik ben er nog niet, maar wel bijna, dankzij de regelmaat en de manier van eten, die ondertussen een gewoonte is geworden, ga ik mijn doel bereiken en behouden en ik weet zeker dat iedereen die er aan begint ook een succes-verhaal gaat worden.

Claudia bedankt