Peter -11,5 kilo

Fit

Fit en minder gewrichtspijn.

Ik ben altijd een krachtsporter geweest. Vroeger veel Rugby gespeelt en daarna naar de reguliere sportschool. Door dat sporten bleef ik mooi op gewicht (vond ik). En jaar of 4 geleden kreeg ik echter steeds meer last van mijn gewrichten (Artrose), sporten ging niet meer. Een hele tijd zitten sukkelen, vorig jaar begonnen met zwemmen (je moet toch wat) maar in de tussentijd toch behoorlijk wat kilo’s erbij door mijn bourgondische levensstijl. Lekker koken en eten, wijntje, biertje en whisky.  Afgelopen juli toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en begonnen bij My 35’ in Sittard. Daar ben ik “Fit en Slank” tegen gekomen. Omdat Ger Deckers al bij de intake aangaf dat mijn viscerale vetten nu niet echt “top” waren doorgepakt en me ingeschreven voor de cursus Fit en Slank in 8 weken. De training heb ik als heel prettig en gezellig ervaren, Ger is niet belerend maar gaf wel duidelijk aan wat de consequenties zijn van de keuzes in voeding de jezelf neemt. Door vast te houden aan de Regel van 3, de 7 afspraken én frequent te sporten bij My 35’ in Sittard ben ik na die 8 weken 11,5 kilo kwijt. Naast het feit dat ik me door het verlies van de kilo’s en het sporten veel fitter voel heb ik ook veel minder pijn in mijn gewrichten, Artrose gaat niet meer weg maar de last is bijna verdwenen. Ook de positieve reacties thuis, van vrienden en op de sportschool van Ger, Gerry en Jiri sporen aan om vast en vol te houden. 

Omdat mijn viscerale vetpercentage nog niet helemaal is waar hij zijn moet (moet nog minimaal een half punt) ga ik nog even door met de regelmaat die Ger mij geleerd heeft. ik ga dit zeker volhouden ook als de halve punt “in the pocket” is. Als ik een keuze maak voor een “fatale” voeding is dat een bewuste keuze en geniet ik er dubbel van. Ik heb dan ook het vertrouwen dat door de geleerde regelmaat alles binnen de perken blijft. 

Lekker eten blijft voor mij als hobbykok belangrijk, dat heeft mij ook geholpen om gevarieerd te koken binnen de mogelijkheden die Fit en Slank biedt. Daarnaast heb ik al diverse recepten van de website en het boekje aangepast en ben ik voortdurend op zoek naar alternatieven (want alle dagen die aardappel is nu niet echt mijn ding). Als ik weer eens een alternatief gevonden had overlegde ik dat met Ger voor advies.  Als laatste opmerking een vraag om de Fit en Slank slogans uit te breiden naar de mannen (overal staan alleen de vitale moeders in beeld, geen man te bekennen