Nicole, 32 kilo lichter

….Eindelijk

Mijn verhaal

En dan krijg ik van Claudia de vraag of ik mijn succesverhaal wil delen…..Met schaamrood op mijn kaken slik ik en denk: JA! Ik doe het. Ik durf eindelijk trots op mezelf te zijn en dit ook volmondig toe te geven. Heeft wel een tijdje geduurd hoor….

Als kind zijn was ik al een grote, stevige meid. Pa was mijnwerker geweest dus er werd ‘goed’ gegeten. Daarbij jarenlang fanatiek gezwommen en waterpolo gespeeld. Wordt vervolgd in op mezelf wonen, samenwonen, trouwen, kindjes en door de jaren heen flink ge- jojoot. Kleding kopen niet mijn favoriete hobby, in de spiegel kijken ho maar….. en foto’s…… vooral achteraan staan.

Tot 1 januari 2019 tot was het genoeg, de knop ging (en moest) om….Mijn man en ik hadden een doel; Alpe d’Huzes, hij fietsen en ik als medisch vrijwilliger. En daarbij vooral fitter en slanker voor de dag komen. Alles zat gewoon in de weg. Zelf vol goede moed begonnen maar was al gauw bang dat mijn garnalen-ruggengraat om de hoek kwam kijken. Tot ik in diezelfde maand een foto van een goede kennis van mij voorbij zag komen. Zij was op dat moment 25 kg kwijt en weet hoe zij ook geworsteld heeft met haar gewicht door de jaren heen. Dat was mijn drive, dit wil en kan ik ook. Via haar ben ik bij Claudia Lange terecht gekomen en voelde me meteen op mijn gemak en vooral begrepen.

Vol goede moed aan de slag. Ik heb nooit het idee gehad dat ik een dieet volgde. Week na week veranderde mijn mind-set en leerde ik omgaan met alle valkuilen. Bij alles wat ik in mijn mond stopte kwam er wel weer een quote of anekdote uit de lessen van Claudia boven borrelen tot grote hilariteit soms. Maar 1 ding vooral: Keuzes en Genieten…En dat heb ik geleerd zonder me schuldig te hoeven voelen.

Op het moment, maart 2019, dat ik begon met Fit & Slank was het me al gelukt om 5 kg zelf kwijt te raken. Het begin was er, nu de rest nog. Nu bijna een jaar verder kan ik zeggen dat ik in totaal 32 kg kwijt ben, van maat 50/52 naar 42/44…..

Ik heb in deze periode moeten leren trots op mezelf te zijn, dankjewel te zeggen op complimenten en vooral naar mezelf in de spiegel te durven kijken. En ik durf het nu echt te zeggen: Ik zie er niet alleen super uit, maar zo voel ik me ook. Een nieuwe en bewuste leefwijze is een feit voor ons hele gezin…..”