- 30 kilo

en blij met mezelf!

Ik ben Natasja en heb de Fit & Slank cursussen "in 8 weken" en "in evenwicht" gevolgd. Daar ben ik aan begonnen toen ik de zoveelste broek niet meer dicht kreeg, die ik normaal gesproken wel dicht kreeg; op dat moment is er bij mij een knop omgegaan. Op een keer zag ik een advertentie in een huis-en-huis-krant en toen dacht ik: ik ga hier aan beginnen, om te kijken wat deze cursus mij kan bieden. 

Ik ben begonnen met Fit & Slank in oktober 2018 en woog toen 107,5 kilo. Terwijl ik bij mijn trouwen (mei 2015) 70 kilo woog; toen de knop bij mij omging, besloot dat ik mijn trouwjurk weer wilde kunnen dragen. 

Ik zocht in eerste instantie een medestander (vriendin) om samen mee naar de cursus te gaan. Zij was echter nog niet zover dat ze er ook echt iets aan wilde gaan doen en toen heb ik - heel dapper van mijzelf - de keus gemaakt om alléén te gaan. Ik leefde al een tijdje ongezond,, mede doordat mijn man en kinderen houden van lekkere dingen. En ik kon daar geen weerstand tegen bieden. Eénmaal begonnen met de Fit & Slank methode begonnen de eerste kilo’s eraf te gaan. En ik hield vol, omdat ik de weegschaal zag dalen!! Pas na de eerste 5 kilo verloren te hebben gingen mensen het zien en maakten er opmerkingen over. Dit deed mij goed, maar was voor mij nog niet voldoende. Ik wilde gewoon meer kilo’s kwijt en ging dus gestaag door. Wat ik deed was in ieder geval mijn stappenteller op de 6.000 stappen zetten; fijn om in mijn lunchpauze naar buiten te gaan om te gaan wandelen. Wat ik ook steeds meer begon te doen was tijdens mijn werk (kantoorbaan) is niet de lift nemen naar de 5de etage, maar traplopen. Dat moest ik echt opbouwen: eerst haalde ik met moeite de 3de etage, na een week traplopen een verhoging naar de 4de etage .. en nu loop ik iedere ochtend over de trap naar de 5de etage. En voor een overleg op een andere etage laat ik ook de lift met rust en ben ik lekker even actief over de trap. 

Ook laat ik de hond tegenwoordig extra lang uit én het komende voorjaar ga ik mijn hardlopen weer opstarten.

 

Het beste wat ik uit de cursussen van Fit & Slank heb meegekregen is voor mij één zinnetje, dat ik iedere keer weer gebruik wanneer ik misschien zou kunnen afdwalen van gezond naar ongezond: wanneer honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing! Deze zin zit gebrand in mijn hersenen en zal er nooit meer uitgaan!

Ook de groep waarin ik zat was erg motiverend naar elkaar toe. Zo heb ik zelfs een keer een afspraak gemaakt om samen te gaan lopen in de wijk. Mijn huidige gezondheid is zóóóveel beter, na 30 kilo afgevallen te zijn!! Ik heb weer zin in het leven, kan weer lekker stoeien met mijn kinderen en kan weer de kleding aantrekken die ik leuk vind. Daarvoor zag ik overal tegenop en had ik nergens energie voor, maar met mijn nieuwe levensstijl is dat anders. Ik kan het ook goed volhouden en heb geen jojo-effect meer in mijn gewicht. Ik weet hoe ik op gewicht kan blijven én ik weet dat ik het kan! 

Foto's van mijn lichaam vóór de cursussen bestaan niet; dat wilde en durfde ik dus niet. Maar mijn gezicht spreekt boekdelen. Toch?!? Dank nogmaals! Zo zó blij!!!!