José

Meer dan 35 kilo afgevallen

Jaren ben ik bezig geweest met afvallen. Alle diëten heb ik geprobeerd, zonder blijvend resultaat. Doordat mijn bloeddruk aan de hoge kant was kwam ik terecht bij Geert-Jan de praktijkondersteuner van mijn huisarts. Van hem kreeg ik de opdracht om zelf een plan van aanpak te maken. Daardoor ging ik zoeken en kwam ik de cursus bij Fit & Slank van Anja tegen. Geert-Jan maakte meteen een afspraak, dus uitstellen was er niet meer bij. Het fijne van afvallen bij Anja was dat je niet met zakjes poeder of diëten hoefde te werken. Gewoon gezond eten met zo min mogelijk vet en weinig calorieën gebruiken. Tijdens bijeenkomsten was Anja altijd inspirerend, enthousiast en àltijd positief!
Zo ben ik in totaal 35 kilo afgevallen in 18 maanden tijd. Ik ging van broekmaat 46/48 naar 38 nu. In de gezondheidstabel BMI zit ik nu in de groene zone, voorheen in de rode. Dus van obesitas naar gezond gewicht. Doordat ik een nogal flinke cupmaat had, ook nog na het afvallen, heb ik een borstverkleining laten doen. Dit laatste was echt geweldig! Ik had nooit gedacht dat dat zoveel invloed had. Mijn houding is beter geworden en ik kan nu voor het eerst sinds vele jaren weer gewoon getailleerde kleding dragen, maat 38 in plaats van eerst 56-58. Het is heerlijk om kleren te kopen in elke winkel die ik wil en niet op de grote maten afdeling!
Ik sta nu al een jaar op mijn gewicht. Het wordt nu wel iets moeilijker. Daarom blijf ik eenmaal per maand bij Anja om me te wegen. Ik wil er echt alles aan doen om dit gewicht vast te houden.

José Vercoulen
Mei 2012