Maud 53 jaar

Geen medicijnen meer

Ik wil graag mijn ervaring vertellen over afvallen met Fit & Slank

Ik ben Maud en ik ben 53 jaar oud. Ik ben door de jaren heen wat zwaarder geworden en zat de laatste jaren op een te hoog gewicht. Ik heb veel geprobeerd om af te vallen maar zonder een goed resultaat helaas. Toen ik jong was had ik al een te hoge bloeddruk, dat zit bij ons in de familie. Ik slikte dan ook al jarenlang medicijnen daarvoor en ben onder controle bij de huisarts. Ik hoorde van Fit & Slank van mijn schoonzus, die was vorig jaar 8 kg afgevallen en erg positief over de methode. Ik wilde graag wat afvallen maar ik wilde vooral gezond leren eten. Mijn eetpatroon liet nogal te wensen over en ik voelde me heel vaak erg moe.

De eerste meting: gewicht 76 kg, BMI 28. Mijn eetpatroon was onregelmatig en ik at soms veel te veel en soms te weinig. Er moest dus meer regelmaat in komen. Mijn vetpercentage was ook te hoog (42%). Ik ging aan de slag met de regel van 3 en de 7 afspraken en gaandeweg verloor ik gewicht!  In het begin ging het best hard: eerste week 3 kg en tweede week 2 kg. ik verloor ook veel vocht omdat ik minder suiker ging eten.

Na enkele weken voelde ik me echter moe en duizelig. Dat lag niet aan de voeding maar het bleek dat mijn bloeddruk gedaald was en doordat ik bloeddrukverlagende medicijnen slikte werd de bloeddruk te laag! In overleg met de huisarts ben ik gestopt met de medicijnen en ik voelde me direct beter. 

Na 8 weken ben ik 8 kg kwijtgeraakt en mijn BMI daalde naar 24,5. Ik ben gaan sporten en hardlopen en voel me prima. Ik kook weer graag maaltijden voor mijn gezin en ben vooral heel blij dat ik geen pillen meer hoef te slikken!

Fit & Slank is mijn leefstijl geworden en ik blijf dit zeker volhouden. Ik vertel mijn succes aan alle kennissen en vrienden om me heen en adviseer iedereen die wat kilo’s wil afvallen om een Fit & Slank coach te zoeken!

Met vriendelijke groet,

Maud Daalwijck