Marcia

Super trots

"Al jaren ben ik bezig met afvallen en heb bijna alle diëten al geprobeerd. Tot op zekere hoogte werken ze allemaal, maar na een tijdje zat al het gewicht dat ik kwijt was er weer aan. En vaak ook nog wat extra kilo's. Ik zat hierdoor niet lekker in mijn vel, maar wist niet goed wat ik nog meer kon proberen. Het ging zelfs zo ver dat ik me al aan het oriënteren was voor een maagband. Helaas (achteraf gelukkig!) was mijn BMI te laag en kwam ik er niet voor in aanmerking.

Toen vertelde mijn manager dat zij Fit en Slank had gedaan en 13 kg was afgevallen. Ze zei dat dit het enige afslankprogramma is dat écht werkt. Ik wilde het wel proberen, maar dit zou dan wel het allerlaatste dieet zijn dat ik ging volgen. Anders zou ik mijn BMI verhogen, zodat ik alsnog in aanmerking zou komen voor die maagband.

Ik heb me aangemeld bij Fit en Slank met Brigitte Lemmen in Roermond. Hier zaten ook lessen aquafit bij en aangezien ik niks aan beweging deed, leek mij dit wel verstandig. Ietwat sceptisch begon ik aan mijn eerste cursus. Maar het principe van de regel van 3 en 7 afspraken klonk heel eenvoudig en dat was het ook. Daarnaast ben ik van helemaal niet bewegen naar 4 keer sporten in de week gegaan en ga ik tevens lopend naar mijn werk.

Wat ik fijn vind aan Fit en Slank is dat het absoluut geen extreem dieet is. Je eet gezonder en je wordt bewuster van alles wat je eet. 'Ga voor je eerste keuze' en 'Is het je een 10 waard' zijn principes die ik altijd hanteer. Uiteraard zondig ik ook wel eens. Maar als ik 's avonds een etentje heb dan ga ik van te voren sporten. Op die manier houd ik het in balans.

Ik kan iedereen Fit en Slank aanbevelen. Ook ik had twijfels in het begin, maar het werkt echt! Brigitte is een super coach. Naast dat ze kundig is, staat ze altijd voor je klaar. Je mag haar altijd bellen, appen of mailen als je vragen hebt of er even doorheen zit. Het contact met de andere cursisten is ook heel leuk. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en het is fijn om ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen.

Inmiddels heb ik 2 cursussen Fit en Slank afgerond en ben ik nu met de 3e bezig. In vijf maanden tijd ben ik 15 kg afgevallen. Ik heb mijn doel nog niet bereikt dus ik ga nog even door. Maar ik ben al trots op het resultaat, zit lekker in m'n vel en heb veel meer energie!"

Fit en Slank met Brigitte Lemmen in Roermond