Kim - 24 kilo

Super

Mogelijk kan ik met mijn verhaal mensen over de streep trekken die ook voor een gezondere levensstijl willen gaan maar nog twijfelen of ze het wel kunnen.

Zelf had ik al regelmatig geprobeerd om af te vallen maar kon dit helaas nooit lang volhouden.

Toen ik van een collega hoorde over fit en slank dacht ik meteen dat ik het op die manier wellicht ook wel zou kunnen. ‘Gewoon’ normaal eten. Toch heb ik er toen niet meteen iets mee gedaan. December vorig jaar ging bij mij de knop om. Ik had mezelf ten doel gesteld dat ik voordat ik aan de cursus begon, die een maand later van start ging, al een paar kilo kwijt wilde zijn. Met de tips van mijn collega is dat me gelukt. Bij aanvang van de cursus was ik al 5 kilo kwijt.

Meteen de eerste les kregen we uitleg over de regel van 3 en de 7 afspraken. Dit was onze toekomst!

Door me hieraan te houden en daarbij natuurlijk meer te gaan bewegen is het me gelukt om in 4 maanden nog zo’n 15 kilo af te vallen.

In deze 4 maanden heb ik de cursus ‘fit en slank in 8 weken’ en ‘fit en slank in evenwicht’ gevolgd.

We kregen op een leuke, duidelijke manier goede voorbeelden uitgelegd hoe we voor onszelf een gezondere levensstijl konden creëren. Kleine dingen die gezegd worden, die je op momenten dat het toch even wat lastiger is, in je hoofd nog eens herhaald waardoor je besluit de snoepkast toch maar weer dicht te maken. Er wordt ook goed naar de menselijke kant gekeken en benadrukt dat het ook leefbaar moet blijven. En dat is het op deze manier zeker!

Het wil helemaal niet zeggen dat je niks meer mag. Je mag heus nog wel dingen eten die minder gezond zijn, als de basis maar goed is. En dat is waar bij mij het grote verschil zit. Voorheen was mijn basis van voeding niet gezond en dat is nu wel het geval. Door de basis goed te houden is er best wel ruimte voor dat lekkere stukje vlaai, dat stukje chocolade of wat chips. Alles echter in mindere mate. Maar dat is helemaal niet erg. Ik kan nu meer genieten van minder!

Inmiddels zijn we weer zo’n 3 maanden verder en ook in deze maanden, ondanks de vakantietijd nog eens 4 kilo afgevallen.

In totaal nu dus 24 kilo afgevallen. 

Van tevoren had ik niet verwacht dat ik dit kon bereiken. Ik was al blij als er een kilo of 12 af zou gaan. Maar het gekke is dat je lichaam went aan deze nieuwe levensstijl en op een gegeven moment niet meer zo’n behoefde heeft aan de zoete en vette voedingsmiddelen. En als je er een keer wel zin in hebt, ach ja, als je er dan maar van geniet!

Mijn lichaam laat me vanzelf merken dat het eigenlijk liever wat anders wil. Dit maakt het voor mij makkelijk om snel weer terug te gaan naar de regel van 3 en de 7 afspraken.