Karian

Doel gemaakt voor de zomer 20 kilo

Hallo, mijn naam is Karian Kirkels, 56 jaar en ik woon in Bocholt België. Al enkele jaren wist ik dat ik iets moest gaan doen aan mijn overgewicht. Maar het doen was nog een ander verhaal. Ik ben geen voorstander van punten tellen, geen koolhydraten, allemaal van die diëten waar ik niet achter sta. Heb dan het gevoel dat de kilo’s mss sneller er af gaan, maar eenmaal je weer gewoon gaat eten, het er ook weer snel bij is.

Tot ik vorig jaar van Fit en Slank te horen kreeg. Liet me uitleggen wat dit inhield en ja dit leek me nu wel iets waar ik me in kon vinden. Dus zo gezegd heb ik me ingeschreven en in september gestart bij Fit en Slank Weert. 

Vanaf de eerste bijeenkomst had ik een goed gevoel. Dit gaat lukken, dit is geen dieet maar anders leren eten.  Andere keuzes maken, gezondere keuzes maken. De regel van 3 en 7 afspraken werden uitgelegd en ik ging aan de slag. We mochten 6x per dag eten, wat echt genoeg was.

Na 8 weken waren er al mooi wat kilo vanaf, 5,3, en ik voelde me goed. Heb me ook vol overtuiging opgegeven voor de vervolgcursus. Ik had eerst geen echt doel voor ogen om af te vallen maar gewoon wat er af ging zou ik al blij mee zijn en verder zou ik wel zien. Kon het me ook niet tegenvallen als ik mijn voorgesteld doel niet zou halen. Maar nu had ik wel een doel en dat was dat ik einde van het jaar 10kilo wou kwijt zijn.

En yes het is me gelukt. Ik kreeg ook steeds complimenten dat ik er goed uit zag. Dat is zo fijn en motiverend om door te gaan. Het is ook zo leuk om nu op een andere manier te gaan winkelen, want ja als je veel af valt moet de garderobe ook aangepast worden. Ik ga nu nog steeds wekelijks naar de cursus en de kilo’s gaan langzaam maar zeker naar mijn volgende doel, 20 kilo kwijt met de grote vakantie. Nu ben ik 15 kilo kwijt, krijg steeds meer complimenten en voel me steeds beter in mijn vel. En ik heb tegen mezelf gezegd dat het me gaat lukken, dankzij Fit en Slank en mijn start (eindelijk) bij de fitness 2x per week. Weet ook heel goed dat dit iets is voor het leven maar ik voel me hier goed bij en wil me goed blijven voelen en op een gezondere manier oud worden. Na foto's komen nog :)

Anja bedankt.