Jolanda – 13 kg

Dank je wel

Al jaren was mijn gewicht een “ding” voor mij, diverse malen gestart met een dieet en ook diverse malen succes gehad maar ook telkens de terugval naar toch weer steeds zwaarder worden.

Een vriendin van mij uit het Zuiden van het land was gestart met Fit & Slank en had enorm goede resultaten en was vol lof over deze manier van gewicht verliezen en echt ook zij had van alles geprobeerd en was na een maagband toch weer de verkeerde kant op aan het gaan. Door haar enthousiasme en succes ben ik haar cursusleidster gaan volgen op Facebook en raakte ik langzaam aan steeds enthousiaster maar online de cursus volgen wilde ik niet. Na de zomervakantie was ik zo klaar met mezelf en mijn gewicht dat ik wederom op zoek ging naar een consulente in de regio en toen kwam Herriet in beeld. Ze bood de cursus aan in Elburg en dat is een afstand die te overbruggen is. Zo gezegd zo gedaan en ik heb mezelf aangemeld en ben gestart in september 2019. Helaas liet toen mijn gezondheid me in de steek en moest ik gaan starten met het FODMAP dieet via de huisarts om te kijken op welke voedingsmiddelen ik nu reageerde en waardoor mijn darmen zo reageerden. Ik heb met Herriet afgesproken dit te doen en hierna weer terug te komen voor de cursus. Na de eliminatie periode en de herintroductie fase was dat helder. Geen lactose, ui en tarwe, best pittig maar niet onoverkomelijk is gebleken. In januari 2020 weer vol goede moed gestart bij Herriet en wat ben ik blij dat ik dat toch weer gedaan heb. Wat heb ik daar veel inzichten gekregen in mijn eetpatroon en wijze van denken. Natuurlijk was het soms lastig maar altijd was er de stem van Herriet die dingen zei zoals: alles wat uit een krakende zak komt is fout, eten is voeding geen vulling, weet je wel hoeveel boterhammen dat ene stukje worst of kaas of koekje is. Zaken waar je vaak niet bij stil staat. De regels die eerst zo lastig leken zijn nu zo gewoon dat je er niet meer bij nadenkt maar ze gewoon volgt. Het is inderdaad geen dieet maar een verandering in je levensstijl die eenvoudig vol te houden is als je het resultaat ziet en voelt. Nog steeds hoor ik geregeld de stem van Herriet in mijn hoofd en dan moet ik grinniken want het werkt en het klopt. Na de cursus van Herriet was ik nog niet waar ik wilde zijn maar ik wilde proberen op eigen kracht door te gaan met alle tips en tricks die Herriet me gaf en het lukte en het voelt goed. Mis ik iets ?? Nee want als ik echt zin in iets heb dan mag ik dat van mezelf en geniet ik er ook van. Val ik dan terug ?? Nee want de regels zijn zo ingesleten dat het normaal is en voelt en pas gek is als ik het niet volg.

Bij twijfel of het iets voor je kan zijn kan ik alleen maar volmondig zeggen DOEN !!! Je krijgt geen spijt want je gaat jezelf beter voelen doordat je eindelijk weer voeding krijgt en geen vulling en je het gewoon kunt doen met “normale” boodschappen en voedingsmiddelen. Geen exotische shaken of pillen of drankjes, gewoon gezond verstand en een enorm gemotiveerde cursusleidster die je er doorheen sleept.

Dankjewel !! Zoals ik je vanmorgen appte…de beste beslissing die ik genomen heb en waar ik nog steeds heel erg blij mee ben ! Nu de voor en na foto….voor is een lastige want ik ging liever niet op de foto…na is iets makkelijker omdat ik nu blij ben met wat ik zie en ik voel me goed.

Groetjes Jolanda