Jeanne - 10 kilo

DE MAAT WAS VOL maar is nu MAAT 38

Ik ben Jeanne, 55 jaar en voor mij was de maat vol. De titel heeft voor mij een dubbele betekenis en ik zal uitleggen waarom.

Sinds de overgang, enkele jaren geleden, is mijn gewicht langzaam aan en beetje bij beetje gestegen. Voorheen kon ik het gewicht tussen de 68-70 kg houden, maar de grens werd steeds weer verlegd. Ik had steeds een smoes wanneer ik zou gaan “lijnen”.  Ik lette op met eten, maar na 1 á 2 weken ging het toch mis. Zo ging het max. streefgewicht van 70 naar 72 naar 75 naar…….

Toen was DE MAAT (44-46) -> VOL. In juni 2016 kwamen we terug van vakantie. Bij het bekijken van de foto’s schrok ik behoorlijk van mijn zelfbeeld. De weegschaal wees inmiddels 77+ aan. Ik baalde van mezelf.  “Dit kan echt niet meer” was mijn devies. DE MAAT IS NU VOL!

Ik besloot géén dieet te willen gaan volgen, maar mijn leefwijze te veranderen.  Een leefwijze waar ook mijn man aan kan deelnemen. De kinderen zijn het huis uit en ik had geen zin om 2 verschillende potjes te gaan koken. Diëten zijn voor mij ook niet weggelegd. Dit gaat 2 weken goed en dan komt de klad er in.  Ik ben eens her en der gaan rondkijken om me terdege te gaan informeren. Ik kwam via Facebook bij Fit & Slank terecht. De recepten en verhalen van cursisten spraken mij erg aan. Geen poeders, pillen of moeilijke diëten. 

1 januari worden altijd de goede voornemens gesteld. Voor mij was dit aan mezelf werken door o.a. mij op te geven voor de cursus Fit & Slank. Het moest wel te combineren zijn met werk, tijd en afstand en kwam zodoende uit bij Anja Bastings. De cursus werd gegeven in Weert. Toen dit door de vele aanmeldingen ook nog werd verzet naar de vroege avond was voor mij het plaatje compleet.

In januari 2017 ben ik gestart met “Fit & Slank in 8 weken”. Geen dieet en weekmenu’s maar m.b.v.  de methode van “de regel van 3” en “7 afspraken”  een gezond eetpatroon ontwikkelen. Ik heb mijn eetgedrag weten te veranderen door denk- en eetpatronen en gewoontes te doorbreken.  Je leert om keuzes te maken en jouw eigen verantwoordelijkheid te nemen.  We hadden een hele leuke groep waarbij Anja als ook wij onder elkaar wisten te motiveren.

Na 8 weken had ik mijn streefgewicht behaald, maar omdat het allemaal goed ging heb ik de cursus Fit & Slank in evenwicht /een leven lang er achter aan gedaan.  Na deze cursus ben ik gestopt met wekelijks en ga nu naar Fit & Slank onder controle voor de maandelijkse weegmomenten.  Ik ben op 4 maanden 10 kg afgevallen.

Ik ben supertrots op mezelf. Met dank aan Anja en mijn medecursisten voor alle steun.

Ik kan weer kleren kopen die ik leuk vind en hoef niet op te letten of overtollige kilootjes bedekt zijn. Ik krijg van mijn omgeving alleen maar positieve reacties. Dit motiveert om het vol te houden.