Jessica

Nooit meer lijnen...

Een aantal jaar geleden had ik met Oud & Nieuw één voornemen: ik ga nooit meer lijnen! Afvallen en weer (nog meer) aankomen, ik was het zat. En voor een tijd bleef mijn gewicht stabiel en voelde ik me prima. Ik at en dronk waar ik zin in had en sportte bijna niet. Het laatste jaar veranderde dat: ik zat niet lekker meer in mijn vel. Mijn lijf zat me in de weg, kleren zaten niet meer lekker en als ik met vriendinnen ging wandelen, had ik de grootste moeite om ze bij te houden. Dit alles had ook echt wel invloed op mijn zelfvertrouwen. Maar om dit nou zo maar toe te geven…. Totdat ik afgelopen maart een berichtje op Facebook las over Fit & Slank. Er kwam een oproep voorbij: er is nog één plek beschikbaar in Echt. En zonder er verder bij na te denken heb ik me aangemeld bij Roos. Dit was op een vrijdag, de cursus begon op maandag. Geen tijd meer dus om te gaan twijfelen.

En vanaf dag één voelde ik me beter. Er was echt een knopje omgegaan in mijn hoofd. De regel van 3 en de 7 afspraken waren bijna moeiteloos vol te houden. En ik mocht zovéél eten, dat was ik niet gewend. Maar dan wel de goede dingen.

Week na week viel ik af. En hiermee ging ook het sporten makkelijker, ik begon het zelfs leuk te vinden. De weegschaal geeft inmiddels – 27,5 kilo aan. Ik ben nog niet op mijn streefgewicht, wel al een heel eind in de goede richting. De bijeenkomsten van Fit & Slank hebben mij veel geleerd over gezonde voeding en leefgewoonten. En vooral over bewust kiezen: ik mág alles eten, ik kies ervoor om het niet te doen (en soms juist wel). In de groep is ruimte voor het delen van ervaringen, voor een lach en een traan. En natuurlijk heeft de steun van het thuisfront, familie en vrienden mij enorm geholpen.

Na deze week ga ik verder zonder de wekelijkse hulp van Roos. Ik weet zeker dat ik het, met haar tips in mijn achterhoofd, ga volhouden!