Jacqueline uit Weert

Straks er 20 af

 Al mijn hele leven lang worstel ik met mijn gewicht. Kies een dieet en ik heb het vast wel eens geprobeerd. Ik was kampioen afvallen en weer bijkomen.

Als eigenaresse van een Cafetaria was het (dacht ik) altijd moeilijk om op het eten te letten. Mijn grootste verleiding was chocolade, in welke vorm en smaak dan ook. Sinds het begin van de cursus heb ik deze verleiding ontzettend goed kunnen weerstaan. 25 juni, mijn verjaardag heb ik uitgekozen als de dag dat ik weer een stukje mag proeven.  Maar of ik dit dan ook daadwerkelijk wil, weet ik nog niet. Ik mis het niet eens meer.

In juni 2014 was mijn gewicht 104 kilo en daar schrok ik wel enorm van. Het moest anders dus meldde ik mij aan bij de Weigth Wachers. Dit ging mij lukken, dacht ik. Maar mijn moeder kwam plots te overlijden en ik verviel weer in een oud patroon.  Juli 2015 pakte ik de draad weer op maar ik kon het niet. Ik bleef steken bij 6 kilo eraf.

Januari 2016, dit zou HET jaar worden voor mij. Op facebook zag ik telkens de Fit en Slank formule voorbijkomen en zag dit als een laatste redmiddel.  Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb me ingeschreven voor de cursus en wel in Budel omdat deze cursus op donderdagmorgen gegeven werd en dit voor mij prima uitkwam qua tijd.

Ik wist toen nog niet wie Christel Postuma, de cursusleidster,  was, maar dat werd mij al snel duidelijk. Eindelijk iemand die mij zo motiveerde dat ik het geweldig vond om iedere week naar de cursus te gaan.  17 maart begon ik fris en fruitig met de cursus met een startgewicht van 98,6. Inmiddels weeg ik 85,3 kilo en heb ik mijn eerste streven alweer verlegd naar onder de 80 kilo.  Christel geeft zulke fijne uitleg over alles, maakt het visueel.  De Regel van 3 en de 7 Afspraken, de wekelijkse weegmomenten, de peptalk, het met andere cursisten discussiëren,  die dingen helpen mij enorm  Vooral de woorden EERSTE KEUZES MAKEN, helpen en motiveren mij ontzettend. Met kleding, schoenen, meubels, noem het maar op, ga je ook voor je eerste keus, waarom dan niet met eten. Het meer bewust zijn van wat je eet, zorgt er ook voor dat alles wat je eet, veel lekkerder is en je er ook veel meer van kunt genieten.  Maak met jezelf een afspraak voor je naar een feest of uit eten gaat. Bedenk van te voren waar je voor wilt gaan, iets zoets, iets hartigs of dat glaasje wijn.  Het helpt mij enorm.   Het is GEEN dieet wat ik nu volg, het is een andere leefstijl aanmeten. Eten doe ik nu 6x per dag en heel lekker.

 Ik ben ook meer gaan bewegen. Wandel vaak en ga ook naar de sportschool, iets wat ik eerder niet durfde.

Ik ben er nog niet en wil ook nog graag een paar vervolgcursussen doen. Dit denk ik nodig te hebben, dus doe ik dit ook. Het lukt mij voortreffelijk. Ik ben ontzettend trots op mezelf.  Dit jaar tijdens de vakantie, vroeg ik voor het eerst zelf of er een foto van mij genomen werd iets wat eerder nooit voorkwam.  Tijdens het zoeken naar foto’s uit mijn dikke periode besefte ik pas hoe weinig ik zelf op foto’s sta.  Gelukkig heb ik nog heel wat jaren voor de boeg om dat in te halen.

Ik weet zeker dat ik dit allemaal niet had bereikt zonder de geweldige manier van “lesgeven” van Christel Postuma. Petje af hoe zij ons allemaal motiveert. Zij helpt ons ontzettend om deze nieuwe weg in te slaan  maar uiteindelijk moeten we het zelf doen.

Mij lukt het en ik hoop dat ik doormiddel van dit verhaal, anderen ook kan motiveren om het roer om te gooien.

 

Bedankt Christel Postuma Fit & Slank coach