Ingrid -13 kilo

doe de Regel van 3

Afgelopen jaren ben ik wat zwaarder geworden. Ik begon me er steeds minder goed door te voelen. Mijn kleren gingen strakker  zitten, en ik voelde me steeds minder energiek. Afgelopen jaar ben ik zelf 2 keer gestart om wat kilo's kwijt te raken, maar dit lukte me niet. Ik wist niet goed hoe ik het moest aanpakken, minder eten of anders eten of meer bewegen. Ik vond mijn Bourgondisch leven ook heerlijk, lekker wijntje, lekker eten, veel gezelligheid met familie en vrienden. Toch voelde ik dat er iets moest gebeuren.

Toen ik de succes verhalen van Fit & Slank zag voorbij dacht ik, hmm diëten? nee, dat had ik nog nooit gedaan, en zeker ook geen zin in. Eerst flink afvallen omdat je van alles niet mag eten, en dan weer flink bijkomen als je weer "normaal" zou gaan eten, nee niks voor mij. Tot ik een bekende, iemands succes verhaal zal liken, toen dacht ik, misschien moet ik me gaan verdiepen over hoe zij het aanpakken. 

De informatie beviel me wel, geen koolhydraat dieet en vet vrije maaltijden, geen shakes of dergelijken maar gezond eten, goed bewegen. Ik heb me ingeschreven en ik dacht, ik laat het maar over me heen komen en zie wel hoe het gaat. Maar zoals ik ben dacht ik wel, als ik ervoor ga, dan ga ik er ook echt voor :-) en pak het met beide handen aan.

Op de 1e cursusdag zei Anja, ik wil jullie maar 1 ding vragen, en dat is, "doe deze week precies alles zoals ik het zeg" ....volg de regel van 3 en de 7 afspraken. Dit heb ik gedaan, precies zoals zij het zei, en niets anders, en in die eerste week viel ik al gelijk af. Het gaf me motivatie om hierin te geloven en door te gaan.

Het was echt geen moeite,... geen honger want je moet best veel eten, en goed vol te houden. Na die week heb ik ook mijn wandelen weer opgepakt. Een paar jaar terug liep ik heel veel maar ook dat deed ik niet meer zoveel. Ik loop nu gemiddeld weer 4 keer per week zo'n kleine 10 km, en dat is heerlijk! Flink doorstappen, 6 km per uur, of de zon nou schijnt of het regent wat, maakt niet uit. Daarbij gaat het niet alleen om afvallen en bewegen, maar je krijgt ook veel inzicht in voeding en je eigen gedrag. Dat kan je zeker helpen om niet terug te vallen in je oude patroon, en fit EN slank te blijven ;-)

Ik gun het echt iedereen, probeer het, en hak de knoop door. Als je hierin gelooft, en je levensstijl wilt veranderen zou ik niet wachten om er ook mee te starten. 

Inmiddels ben ik bijna 3 maanden verder, en gaf mijn weegschaal vanmorgen bijna -13 kilo aan.

Ik ben super trots! En heel blij met Anja,... die rechtdoor zee is, en je goed coacht en motiveert, echt een toppertje! 

Groetjes Ingrid