Ingrid – 13 kg

Één jaar na de laatste cursus

Al sinds de geboorte van mijn kinderen was ik aan het vechten met mijn gewicht. Toen ik 4 jaar geleden stopte met roken, was ik heel bang om nog meer aan te komen, dus ben ik heel fanatiek gaan sporten. 4x in de week naar fitness. Gelukkig vond ik het heel leuk om te doen, maar mijn gewicht veranderde nog niet veel. Er kwamen zelfs weer kilo’s bij. Zoveelste  dieet proberen, nu de koolhydraten laten staan. Dit ging een tijdje goed met resultaat, tot je weer normaal gaat eten en dan komen de kilo’s weer terug. Via collega’s hoorde ik over fit en slank en zag resultaat. Ik ging Willy op Facebook volgen en las de succesverhalen.

In de vakantie in 2019 was voor mij de maat vol. Ik woog 82,5 kilo! Vreselijk. Er moest iets gebeuren. Ik wilde een gezonde bmi. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Willy. Samen met een enthousiaste groep startten we in augustus 2019 met fit en slank in 8 weken. Wat een openbaring. Ik mocht gewoon normaal eten. Brood en aardappelen, echt wennen, net of ik iets deed wat niet mocht. En de kilo’s gingen er vanaf. Ongeveer een halve tot hele kilo per week. Voor mij werkte het groepseffect heel goed. Ik wilde absoluut niet de enige zijn die niet was afgevallen. Maar ook als het niet lukte wist Willy me te motiveren en te zoeken naar de oorzaak. Te weinig eten kom je namelijk ook van aan. Nooit wees Willy met een strenge vinger, maar altijd positief. 

Na afloop had ik nog niet het gevoel dat ik klaar was en het alleen kon. Ik had mijn streefgewicht ook nog niet bereikt. Met een letterlijk en figuurlijk afgeslankt groepje gingen we verder met de vervolg cursussen. Uiteindelijk ben ik 13 kilo kwijt en weeg ik nu 69,5 kilo. Eindelijk een gezond gewicht.  Ook in de corona tijd leverde dit geen problemen op. Sportschool dicht, dan met de fiets naar het werk en veel wandelen. Gewoon de regel van 3 en de 7 afspraken volgen. Ik denk er zelfs niet meer bij na. En af en toe genieten van de rode schoentjes, jezelf iets lekkers gunnen. Want ook dat heb ik moeten leren. Het liefst zou ik er nog 5 kilo vanaf hebben om een “veilige” zone te hebben, want terug wil ik nooit meer. En mocht ik het niet alleen kunnen dan weet ik Willy weer te vinden. Want ook als je het zonder groep wilt doen, kun bij haar  terecht. Willy, nogmaals bedankt voor je steun en advies. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb en kan het iedereen aanraden!

Groetjes Ingrid.