Herwin - 12 kilo

Fit & Slank is meer voor mannen

Een jaar geleden, vond ik me al te zwaar. Toen kwam de periode van thuiswerken en ik werd ongemerkt steeds zwaarder en ongezonder. In december 2020, toen ik een nieuw overhemd kocht en 3XL nodig bleek te hebben ging bij mij het roer om. 

Ik heb me digitaal aangemeld bij Herriët van Fit & Slank en had op 30 december mijn eerste gesprek. Na een weging bleek mijn BMI 32 en een vetpercentage van boven de 35%. Tijdens het eerste gesprek heb ik inzicht gekregen in mijzelf en mijn motivatie. En met eenvoudige "regels" en "afspraken" heb ik het traject Fit & Slank in 8 weken gevolgd. Het is geen lastig dieet, maar meer een bewustwording van je leefstijl, je voeding en je beweging. Nu 8 weken verder voel ik me veel fitter, ik ben slanker en heb veel meer energie gekregen. En dan in getallen, ik ben in 8 weken 12 kg lichter geworden en mijn BMI is ruim onder de 30 gezakt, richting de 25. Inmiddels ben ik nu al lichter dan een jaar geleden. Mijn XL-overhemden en T-shirts passen weer. Iedereen om mij heen ziet het al, en ach dat is ook best wel fijn om complimenten te krijgen.

Dit is een begin voor mij, ik ben er nog niet, maar de "regels" en "afspraken" zijn inmiddels een onderdeel van mijn huidige leefstijl geworden en goed vol te houden qua voeding en sporten. Ik ga hiermee verder om op mijn streefgewicht te komen en op een BMI rond de 22-23 uit te komen. Ik zie uit naar de lente, het mooie weer en een strak lichaam op het strand.