Balans vinden

Heerlijk gevoel..

Diëten volgen, doe ik met tussenpauzes eigenlijk al vanaf mijn 13e jaar met het welbekende jojo-effect, waardoor ik in mijn hele leven misschien totaal al wel 300 kilo ben afgevallen, maar ook steeds weer aangekomen.

Na +/- 30 jaar het jojo-effect te hebben ervaren en een zomervakantie waarin ik weer 9 kilo was aangekomen, was ik het beu, ik zag in de weekkrant een stuk over fit & slank, dat sprak me aan omdat ik eindelijk een weg wilde vinden om nu wel de balans te krijgen in mijn gewicht.

Sporten en bewegen is nooit een probleem geweest dat doe ik altijd al veel. Ook afvallen is nooit het probleem geweest dat lukte met ieder dieet, maar… het eraf houden!!!! Als je houdt van feestjes, etentjes, koken/bakken, feestdagen en veel in het leven draait bij ons om eten, kom je na welk dieet dan ook, ook weer snel aan.

Bij de 1e cursus was de doelstelling, die 9 vakantie-kilo’s eraf en dat is gelukt, ik leerde op feestjes en etentjes, maar ook thuis betere keuzes te maken en liever vitaal dan fataal eten te kiezen, de regel van 3 en de 7 afspraken vond ik goed vol te houden. De 2e cursus, ging zo goed, doelstelling was 3 kilo maar lukte zelfs om 6 kilo te verliezen. Deze cursus eindigde met de kerst, een enorme valkuil voor mij, altijd al geweest, al dat lekkere eten met de feestdagen en ook deze Kerstvakantie van twee weken kreeg ik het niet voor elkaar me aan het fit & slank plan te houden. Begin januari de draad weer opgepakt maar daar merkte ik wel dat mijn lichaam anders reageerde als voor de kerstvakantie. Eind januari gestart met de 3e cursus, en inmiddels ook weer terug op gewicht van voor de kerstvakantie, het zou mooi zijn als er nog 3 kilo afgaan maar het is ook goed als ik gelijk blijf omdat balans voor mij de hoofdzaak blijft.

Tot nu toe 15 kilo kwijt, het blijft moeilijk voor zo’n Bourgondiër als ik, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken om met de regel van 3 en de 7 afspraken meer balans te krijgen in mijn gewicht.

Na deze cursus ga ik verder met de wekelijkse weegsessies totdat ik de balans heb gevonden waar ik al heel lang naar zoek.

J.P.