Hedy

Gaat regelmatig shoppen

Al een tijdje in de overgang, met alle bijkomende ongemakken. Maar een erg vervelende bijkomstigheid is dat ik aangekomen ben. Ik ben niet echt dik of zwaar, maar gewoon niet blij met mezelf (60,4KG, 1,56 Meter).

Door mijn Indische achtergrond ben ik opgevoed in een milieu waar eten altijd een erg centrale plek in heeft genomen. Er was altijd eten en bij binnenkomst was de eerste vraag gegarandeerd; “heb je al gegeten”?. Het antwoord werd vervolgens niet afgewacht, maar een bordje werd je automatisch al aangeboden. Niet dat er extreem veel of ongezond gegeten werd, maar wel, blijkt nu, minder gebalanceerd.

Fit & Slank, zoals mijn collega, in een vergelijkbare situatie, het beschreven had, leek me wel wat. Eerlijk gezegd had ik er niet veel vertrouwen in dat het echt iets zou worden, maar de combinatie van begeleiding in verantwoord eten en bootcamp, leek me wel wat. Het leek me vooral erg gezellig en met een “baadt het niet, schaadt het niet” instelling, heb ik me ingeschreven samen met nog 2 andere collega’s.

Ik heb nu de drie cursussen van Fit & Slank gevolgd welke me prima bevallen zijn. Fanatiek als ik ben, ben ik heel gericht boodschappen gaan doen en mijn eetgewoontes drastisch aangepast. Het viel uiteindelijk reuze mee om een lekkere maaltijd neer te zetten, zonder mijn gezin hierin mee te slepen. Voor “mijn mannen” zorg ik dat ook zij een lekkere maaltijd hebben passend bij hun voorkeuren.

Verbaasd, maar dolenthousiast was ik toen bleek dat ik na de eerste cursus 3 kilo afgevallen was. Ik had dit zeker niet verwacht, maar was hier erg blij mee. Ik was vooral blij met het gemak waarmee het uiteindelijk gegaan is. Geen honger lijden, geen eenzijdig dieet, gewoon lekkere dingen eten en zeker voldoende, maar wel heel bewust.

Na de tweede cursus was ik nog een keer 3 KG afgevallen. Op dat moment dacht ik dat ik er alles uit had gehaald wat mogelijk was, maar na de derde cursus was ik in totaal bijna 10 KG afgevallen en voel me perfect.

Ik voel me een stuk beter, fitter en ben vooral blij met mezelf. Als ik nu in een winkel iets wil passen, durf ik ook weer de paskamer uit te komen om het te laten zien. Dat is trouwens een hele leuke bijkomstigheid, mijn kleren passen niet meer en ik moet nu regelmatig shoppen.

Groetjes, Hedy