Gina

11,4 kilo in 8 weken

Voordat ik starten met de cursus fit en slank, had ik al 1001 andere dingen geprobeerd. Meerdere keren ben ik veel afgevallen en weer aangekomen, er was eigenlijk niets wat ik niet had gedaan.  De vorige keer heb ik gezegd dit was de laatste keer ik stop ermee, ik ben stevig en zo BE IT! 

Tot ik eind oktober in de sportschool een poster zag hangen van Fit & Slank.  Een beetje sceptisch ben ik met een vriendin naar Heeze gegaan, eigenlijk met het idee baat het niet dan schaad het niet. In de eerste cursus kregen we de 3 regel en de 7 afspraken te horen. Ik wist niet wat ik hoorde voorlopig niet teveel rijst en pasta, maar aardappels.. Als ik ergens gaan fan van ben zijn het aardappels. Toch had ik zoiets van: ik moet het een eerlijke kans geven voordat ik kan oordelen of het werkt of niet. Met frisse tegen zin heb ik me precies aan de regel van 3 en de 7 afspraken gehouden. De eerste weken dacht ik dat ik mezelf echt aan het vol proppen was, zoveel als dat we moesten eten en s ’avonds zat ik bom vol. Door je aan deze regels te houden is de fatale voeding onmogelijk. Nog steeds was ik een beetje sceptisch want door al dat eten kon er gewoon niks af zijn. Maar wat bleek bijna 3 kilo eraf, onbegrijpelijk. Nog steeds had ik zoiets van het zal wel alleen vocht zijn en we zullen volgende week wel eens zien.

Maar de week erna weer was er 2 kilo af.. ongelofelijk maar waar. Doordat ik afvalde bleef ik me aan de afspraken houden.

De kilo’s vlogen er van af. Ook het sporten ging met de week beter. Nu pas dringt het tot me door dat ik al die jaren gewoon verkeerd en te weinig heb gegeten. Ik ga in januari beginnen met de vervolg cursus “in evenwicht”. Het is een stok achter de deur, een gezellig momentje en je kunt ideeën en problemen bespreken. En als je ziet dat iedereen afvalt geeft je dat gewoon een super goed gevoel! Ik ben 11,4 kilo in 2 maanden kwijt en voel me energiek.

Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb maar ik heb wel het idee dat dit mijn lifestyle word, en dat ik eindelijk iets heb gevonden wat bij mij past!

Dank je wel Anja