Esther bijna 20 kilo er af

Merci voor mijn buddy

Mijn Indische roots staan aan de basis van mijn eetgewoontes en -beleving.

Als ik aan eten denk, denk ik aan gezelligheid, samen delen, samen genieten, voldoende voorraad, “liever teveel dan te weinig”, “weggooien is zonde” en altijd iets meer koken voor bezoek dat misschien gaat komen.

Afvallen was voor mij dan ook één grote uitdaging! Vorig jaar september ging de knop om. Ik wilde me fitter voelen en beter voor mezelf zorgen. Ik startte bij Anja met de cursus “Fit & Slank in 8 weken” en langzaam maar zeker viel ik af. Ik zag weinig nadelen en veel voordelen. Mee eten met het gezin. Niet apart boodschappen doen voor mezelf. Maar het allerbeste wat ik hoorde was: dat ik vaak moet eten en dat ik eigenlijk alles mag eten. Hoe kun je daar van afvallen? Ik kreeg zelfs een vergoeding van de verzekering, als die er vertrouwen in hebben dan moet het goed zijn! Inzicht in én bewustwording van mijn eetpatronen zorgden voor de motivatie om deze te veranderen. Alles draait om keuzes: welke keuzes was ik bereid te maken voor een gezonder eet- en leefpatroon?

Maandag tot en met vrijdag was ik streng voor mezelf en hield ik me aan “de Regel van 3 en de 7 Afspraken”. In het weekend koos ik voor bewust/beperkt zondigen en genoot ik des te meer van “deze rode schoentjes”. De wekelijkse peptalks van Anja, de tips & tricks en het enthousiasme van de rest van de groep zorgden ervoor dat de focus bleef en ik me nu na een jaar fitter en energieker voel. Inmiddels ga ik naar de 2-wekelijkse weegmomentjes en heb ik mijn streven van -20 kilo bijna “in the pocket”!

De liefde voor lekker eten, sámen eten (delen) en de associatie “eten = gezelligheid”, zal ik altijd blijven behouden. Maar dit gaat nu gepaard met bewuste keuzes, creatievere manier van koken en bewegen/wandelen.

Anja, bedankt voor je doortastende, strenge, kordate, maar vooral ook motiverende en enthousiaste begeleiding. Ik blijf nog even komen, maar de basis staat!

Groetjes Esther

 

P.S. een dikke merci voor mijn buddy, partner in crime én lieve collega Marieke. Zij gaf me het duwtje in de rug (lees: schop onder de kont) om met F&S te starten.

Samen wekelijks de weegschaal trotseren, recepten bespreken, vlaai en lunches op het werk afslaan, wandelen en guilty pleasures delen, maakten de “strijd tegen de kilo’s” ook nog eens gezellig