Gestoofde peertjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 Gieser Wildeman stoofpeertjes
  • 100 ml water
  • 100 ml rode bessensap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel vloeibare zoetstof
  • handje rozijnen
  • 1 pot (500gr) Optimel 0% griekse stijl yoghurt vanille

 

Bereidingswijze:

  • Verwijder de schil en het klokhuis van de stoofpeertjes. Probeer het steeltje te behouden.
  • Zet de stoofpeertjes rechtop in een pannetje en voeg het water, het rode bessensap en het kaneelstokje toe.
  • Breng het geheel aan de kook. Voeg de zoetstof toe en laat het geheel een uurtje op een heel laag pitje koken. Keer de stoofpeertjes regelmatig, zodat deze egaal rood worden. Het water-sapmengsel zal langzaam verdampen en in de stoofpeertjes optrekken.
  • Wel ondertussen de rozijnen alvast in heet water. En laat ze aansluitend goed uitlekken.
  • Verdeel de yoghurt over 4 stijlvolle schaaltjes, voeg aan ieder schaaltje een gestoofd peertje toe en garneer met de rozijnen.
  • Je kunt de stoofpeertjes zowel warm als koud serveren.