en toen was het genoeg!!

Jeanne: van 85 naar 63 kilo

Ik walgde van mijn lichaam, de spiegel en foto’s waren zo confronterend ik had een conditie van 0,0 … Wandelen met de hond? Ja hoor, maar ik was blij dat we er eentje hebben die altijd los kan lopen en heeeel veel doet snuffelen overal, zodat regelmatig even gestopt moest worden.

In het begin van het jaar kwam het onderwerp “vakantie” bij ons ter sprake, voor mijn man stond 1 ding vast, geen vakantie op een vakantiepark! Nu was onze jongste vorig jaar 3 maanden gaan backpacken in Thailand, Laos en Cambodia en ja daar zouden we graag eens naar toe willen. In april was de boeking een feit; 14 oktober 3 weken door Thailand trekken … heerlijk …

Maar toen was voor mij 1 ding duidelijk……dat ga ik niet met 85 kilo kunnen.

Het was me opgevallen dat mijn vriendin Saskia flink was afgevallen en toen ze voorbij kwam met haar hond heb ik haar gevraagd hoe ze het had gedaan. Bij een kopje koffie heeft ze me toen verteld over Fit en Slank, ik raakte gaande het gesprek al enthousiast! Dat ga ik doen……het gaat me lukken….

Direct die dag een mail gestuurd naar Brigitte en ja hoor even later had ik antwoord; 16 mei start een nieuwe cursus en er was nog plek. Fit en Slank in combinatie met Aquafit.

Op de site had ik al een en ander over de formule gelezen en ik begon al een beetje op te letten met als gevolg dat ik op 16 mei met 81 kg. officieel startte met de cursus. Het is een makkelijk te volgen formule, de Regel van 3 en de 7 Afspraken zijn makkelijk te onthouden en in te passen in je dagelijks leven. Gaande weg worden de keuzes voor vitale voeding steeds makkelijker. Het was en is nog steeds een plezier om iedere week naar de cursus te gaan en te ervaren dat mijn gewicht steeds lager werd en ik me met de week beter ging voelen!
De pep-talks en tips van Brigitte waren goud waard! Op 4 juli de laatste les van de cursus woog ik 73 kilo!

Maar ik was er voor mijn gevoel nog niet! Dus me opgegeven voor de vervolgcursus! Op 27 Augustus startten we weer, de zomervakantie zat ertussen …….met een gewicht van 68.1! De vervolgcursus is ook weer erg leuk opgebouwd, onderwerpen die aanspreken en we kunnen Brigitte alles vragen waar we tegen aan lopen!

En toen kwam de datum van onze vakantie, 14 oktober, en ja het was me gelukt, mijn doel was om tussen de 65 en 60 uit te komen op deze datum en ik vertrok met veel meer conditie, voelde me mentaal veel beter en met een gewicht van 63,5 kilo!

Omdat ik meteen na terugkomst weer in het ritme wilde komen heb ik me nogmaals opgegeven voor de cursus in evenwicht, nu 3 weken verder zijn de vakantiekilo’s alweer verdwenen en ga ik nog even lekker door, wil tot de 60 kilo terug! Ik ben nog op zoek naar een manier om meer te sporten, doe 1 keer per week aqua fit en loop iedere dag minimaal 1 uur met de hond, maar wil er nog iets bij doen.

Samenvattend heeft Fit en Slank mijn ogen geopend, ik was compleet verkeerd bezig!
Ik ben van een flinke snoeperd die zijn hand er niet voor omdraaide om een tablet Milka chocolade binnen 2 dagen te verorberen. Het ontbijt altijd oversloeg en bijna geen groente en fruit at, met een negatief zelfbeeld.
Naar iemand die blij is met zichzelf, met veel plezier een wandeling van 2 uur in een lekker tempo met de hond maakt, het leuk vindt om te gaan winkelen, niet meer alleen naar de grote maten winkels, en bovendien naar een gezocht leef- en eetpatroon gegaan.
Ik kan het iedereen aanraden!

Het is mij gelukt, het lukt jou ook!!

Liefs, Jeanne