Aardappelschotel

Krieltjes met kipreepjes & haricots verts

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 600 gram krieltjes in de schil
  • 200 gram kipreepjes gekookt
  • 2x prei
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gram haricots verts
  • 1 rode paprika

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Halveer alle krieltjes en kook deze in ruim water voor circa 18 minuten
  • Snijd de prei in smalle reepjes en fruit deze in een pan met 1 eetlepel olie.
  • Voeg na een paar minuten de kipreepjes toe en meng dit door elkaar.
  • Snijd de teentjes knoflook fijn en voeg deze bij de kipreepjes en prei.
  • Halveer alle haricots verts en kook deze in een aparte pan voor circa 6 minuten.
  • Pak nu een ovenschaal verdeel 1 eetlepel olie over de schaal. Giet de krieltjes af en doe deze vervolgens in de ovenschaal.
  • Voeg het mengsel van kipreepjes en prei aan toe en roer het geheel even om.
  • Snijd de rode paprika in stukken en verdeel deze samen met de haricots verts boven op de schotel. Zet het geheel voor circa 20 minuten in de oven.