Ellen en Elly

Ruim 19 en 20 kilo afgevallen

Het was weer zover. Ik zat weer in een 'dikke periode' van mijn leven. Sinds mijn 20e jojo ik op en neer met een verschil van 15kg- en vervolgens weer 20kg+.

Vele diëten en lijnclubs heb ik geprobeerd en zolang ik het volhield was het ook succesvol. Maar dat volhouden was het probleem, achteraf gezien is de mindset nooit goed geweest.

En nu is het jaar aangebroken dat ik 50 wordt en me er heel bewust van ben dat het steeds moeilijker wordt om af te vallen, dat kan zo echt niet langer! Inmiddels werkte het trucje van minder eten ook niet meer, de overgang heeft zijn intrede gedaan en ik heb een intolerantie op granen waardoor het allemaal anders is geworden.

Tijd voor actie en dan het liefst met goede begeleiding. Dat werd googelen. En daarmee kwam ik op de site van Fit en Slank terecht. Zo gezegd zo gedaan en het is de beste keuze geweest met betrekking tot afvallen die ik ooit gedaan heb. De groep was niet groot dus volop de ruimte voor persoonlijke aandacht. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd op gebied van voeding maar ook in het belang van mijn mindset. Wat voor mij heel duidelijk is geworden is dat een aanpassing van de mindset zo nodig was voor mij. Waar ik eerst dacht, ik ga er eens flink tegenaan met een superstreng dieet (waarbij ik mijn gezondheid eigenlijk te kort deed) en als ik op gewicht ben kan ik weer alles eten, ben ik compleet anders gaan denken. De basis van wat ik kan eten en toch afval is duidelijk. Het is mijn keuze of ik hier wat aan toevoeg maar dan is de consequentie ook dat ik niet afval tenzij ik er (veel) extra beweging tegenover zet. En als ik eenmaal op gewicht ben zal die basis gelijk blijven maar ik ben er intussen achter dat dat ook prima is, ik ben nu niet aan het lijnen maar ik ben een gezonde eetstijl aan het leren die blijvend is en dat is het enorme verschil. Ook het feit dat het niet alleen gaat om slank zijn maar ook fit zijn is het goede van deze cursus, ik wil heel graag zo fit mogelijk oud worden. En wat betreft de keuze om het in groepsverband te doen was ook een echt goed advies. Hoe herkenbaar waren de vragen van de medecursisten en de antwoorden dus ook voor mij van toepassing. Ik heb een echt lijnmaatje gevonden in mede cursist Ellen, via de app stimuleren we elkaar waar nodig en tijdens de zomerstop toch 1x per week op de weegschaal en dit delen met elkaar, echt een supermaatje.

Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn maar ik ben iedere keer weer heel blij geweest met ieder pondje wat eraf is gegaan, telkens weer een verbetering voor mijn gezondheid tov de week ervoor. En het is geweldig om nu een broek uit de kast te kunnen pakken en me nog steeds te kunnen verbazen dat ik in zo'n kleine broek pas, ha ha. Ik geniet van de lieve complimenten van de mensen om mij heen, dat doet enorm goed, en ik geniet ervan hoe goed ik mij voel.

Groetjes, Elly

Na een opmerking van een moeder van een team genootje van mijn zoon, dat ik gewoon lui was, ben ik gaan nadenken. BAM die kwam toch wel even binnen. Ik wilde voor de zomer snel wat afvallen met shakes en ik kwam tot de conclusie dat ze eigenlijk wel gelijk had met die opmerking. Ik was gewoon lui, lekker makkelijk die shakes maar veranderen deed ik er niks mee.

Na dat besef mezelf gelijk opgegeven voor de cursus Fit & Slank en ben ik 4 mei dit jaar begonnen aan de 1e cursus. Zonder verwachting maar wel heel gemotiveerd om de boel nou eindelijk een keer eens goed aan te gaan pakken en mijn eet patroon, gedachten en leefwijze te gaan veranderen.

In eerste instantie had ik helemaal niks met het groepsgebeuren maar achteraf gezien is dat juist heel goed geweest, alle verhalen, vragen en struikel blokken van mede cursisten daar pikte ik uit wat voor mij belangrijk was en zag ik als leermomentjes. De support vanuit de groep was fantastisch, niet alleen bij de goede weeg momenten maar vooral ook bij de mindere. Ook heb ik zo mijn lijnmaatje Elly leren kennen. Geweldig om iemand tegen te komen die er het zelfde in staat. We hebben het zelfde doel en dezelfde drive om dat ook te halen, we motiveren elkaar, delen de goede momenten en zijn dan samen blij, maar er is ook steun bij elkaar voor als het even een keer minder gaat. Gedurende de zomerstop tussen 2 cursussen hebben we elkaar iedere week geappt en het weeg moment zo gedaan tot aan de volgende cursus en dat werkt. Allebei gewoon lekker afgevallen tijdens de vakantie.

Inmiddels is cursus 2 achter de rug en ben ik ruim 17 kilo kwijt. Wauw dit had ik echt niet verwacht. Ik kan echt zeggen dat het knopje om is en dat Fit & Slank voor mij geen dieet is. Ik eet en leef nu gezond en ik voel me er echt heel erg goed bij!

Op naar de laatste cursus. Ik heb er nu al zin in!

Groetjes, Ellen