Eindelijk gelukt!

- 15 kilo

Al jaren worstel ik met mijn gewicht. Ik had al van alles geprobeerd; Sonja Bakker, diëtiste, maaltijdvervangers., koolhydraatarm. Ik viel dan wel kilo’s af, maar die kwamen er daarna makkelijk ook weer bij.

Ik ken iemand die met Fit en Slank SUPERveel af was gevallen (M, jij was/bent mijn inspiratiebron). Dit wilde ik ook! Na eerst uitgebreid de website te hebben bekeken en doorgelezen (en vooral na het zien en lezen van alle succesverhalen) was ik overtuigd dat ik dat ook zou kunnen. In oktober 2019 ben ik begonnen met de eerste cursus. Ik kwam daar ook een oude vriendin weer tegen van de middelbare school. Het was een heel gezellige groep! Dat motiveerde ook enorm. En je wil niet degene zijn die op de weegschaal gaat staan en niks kwijt is of is aangekomen. Dat was mijn stok achter de deur. En eigenlijk zijn de regel van 3 en de 7 afspraken heel logisch en makkelijk!

Na de eerste cursus was ik al 8 kilo kwijt. Een mooi begin, maar ik wilde meer. Zeker omdat de kerstvakantie eraan zat te komen. Dus schreef ik me in voor de tweede cursus. Toen we weer startten, was ik niet aangekomen in de vakantie. Dus vol goede moed ging ik weer verder. In de tweede cursus ging het wat minder hard, maar alsnog viel ik 1,5 kilo af.

En toen kwam Corona….

Ik had me al ingeschreven voor nóg een cursus, toen de lock-down begon. Gelukkig had Anja de oplossing en kon de cursus doorgaan via videobellen. Heel grappig in het begin! Wel even wennen om het op deze manier te doen en het was weer met een andere groep. Maar nog steeds moest je elke week je gewicht doorgeven. De groep steunde elkaar en gaf elkaar tips. Wat fijn was dat! En altijd was Anja er met strenge of bemoedigende woorden en goede tips. Juist door vast te houden aan de regel van 3 en de 7 afspraken vond ik ritme en routine in mijn eetpatroon. Waar veel mensen Corona-kilo’s aankwamen, bleef ik afvallen.

Na de derde cursus ben ik 15 kilo kwijt. Ik ben echt héél trots op mezelf. Mensen zien het ook aan me en geven complimenten. Ik zit veel lekkerder in mijn vel en mijn kleren zitten gewoon lekkerder. Ik kies bewuster wat ik in mijn mond stop en ga alleen voor mijn “rode schoentjes”. Ook kan ik na bijvoorbeeld een feestje heel gemakkelijk de draad daarna weer oppakken en vooral vitale voeding nemen.

Ik ga zeker nog door naar een volgende cursus. Misschien om nog 5 kilo kwijt te raken, maar vooral om te leren hoe dat nou straks moet als ik geen cursussen meer volg. Ik wil dit zo graag volhouden!

 

Anja, dankjewel!! Jouw fit en slank cursus was précies wat ik nodig had!

En ook al mijn mede-cursisten hartstikke bedankt voor jullie steun en gezelligheid!

 

Groetjes Anneke