Een heel tevreden cursist

Een heel tevreden cursist 31 kilo minder

Als kind al was ik fors en te zwaar, de hele familie was dit. Dit feit heeft mijn hele leven beïnvloed en dat was niet altijd leuk. Vaak werden er pesterijtjes en op en aanmerkingen naar mijn kant gestuurd. Dit gaf als gevolg dat ik steeds vaker van stress aan het eten ging. Mijn eerste lijn poging weet ik nog heel goed. Dit was op mijn 12e jaar onder begeleiding van de huisarts. Het was een hel voor me en al snel was het gewicht er weer aan. Het ene dieet volgde het andere, denk dat ik misschien alles bij elkaar wel meer dan 100 kilo ben afgevallen, maar ook weer bijgekomen.
Op een gegeven moment woog ik 109 kilogram.Ik besefte best wel dat ik er wat aan moest doen en begon weer aan de zoveelste poging. Het dieet wat ik toen volgde was er meer een van uit hongeren. Ben toen op een gewicht van 80 kilogram gekomen en was enorm trots op mezelf totdat het finaal weer mis ging en ik weer bijna 87 kilo woog.
Via een collega kreeg ik de tip over Fit & Slank en ik dacht waarom niet, toch maar weer proberen voor dat ik weer naar de 100 ga. De eerste les was een openbaring voor me. Afvallen door zoveel te eten, geloven kon ik het op dat moment niet, maar toch ben ik er aan begonnen. De tips en verhalen die je krijgt op de les samen met de uitdaging geeft een enorme kick om door te gaan. Ben inmiddels meer gaan sporten, sta dagelijks op de crosstrainer, ga zwemmen en als het kan op de fiets naar mijn werk 7 km verder. Ik eet geregeld en probeer me aan de regels te houden. Natuurlijk schiet ik wel eens uit maar ga de volgende dag weer terug naar af. Ik zit nu lekkerder in mijn vel en durf me weer aan te kijken in de spiegel zonder schuldgevoel.
Op dit moment is mijn gewicht bijna 74 kg en redelijk stabiel maar toch geeft de cursus Fit & Slank me nog net dat ruggensteuntje dat ik nodig heb. Dus ik ben zeker van plan om door te gaan met deze gezonde levensstijl.

 

Dank je wel Fit & Slank