Boerenkool ovenschotel

Eet smakeijk

Ingrediënten ( 4 personen )

  • 200 gram magere baconblokjes
  • 2  gesnipperde uien
  • 400  gram boerenkool
  • 300  gram aardappels
  • Geraspte kaas – 30+
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de aardappelen en stamp ze fijn, breng deze op smaak
  • Bak de baconblokjes in een wok in de olie in 1 – 2 minuten
  • Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee
  • Voeg de (gewassen) boerenkool in 2 – 3 porties toe en laat al omscheppend in 6 – 8 minuten slinken
  • Plaats eerst  een klein deel van de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal en lepel daarna de wokboerenkool  met bacon er op.
  • Schep daarna de rest van de aardappelpuree er (losjes) bovenop, en strooi de geraspte kaas er over heen.
  • Plaats het geheel ca. 15 minuten in de oven tot de kaas crispy is. 

Eet smakeijk

Fit & Slank coach Elly van der Heijden