Edith – 9 kilo

Nog 6 kilo te gaan.

Mijn naam is Edith van Kempen, 49 jaar oud en getrouwd met Theo. Ik heb 2 kinderen, een zoon van 18 en een dochter van 14. De afgelopen jaren waren moeilijk door de zorgen voor een zoon met PDD NOS en mijn ouders. Mijn vader is bijna 5 jaar geleden gestorven en mijn moeder lijdt aan dementie. Met name de jaren dat ze nog zelfstandig en alleen woonde waren zwaar.

Eten was een manier om de emoties het hoofd te bieden. Zonder erbij na te denken at ik alles wat er in huis was. Als ik dan voor de spiegel stond of foto's zag van mezelf dan vond ik mezelf afschuwelijk. Ik wist wel dat het eten een reactie was op de moeilijkheden maar kon dit niet omkeren. Er was altijd wel een excuus om het eten en de kilo's die eraan vlogen goed te praten.

Maar na een tijd begon het ook zijn weerslag te krijgen op mijn gezondheid. Mijn bloeddruk die altijd goed was geweest bleek ineens structureel te hoog. Ik kreeg last van vochtophoping (dikke enkels en voeten). Hiervoor kreeg ik medicatie met allerlei bijwerkingen. Ook was het duidelijk dat ik wat betreft gewicht in de obesitas zone zat. Ik was ruim 15 kilo te zwaar voor mijn lengte.

Ik besloot om te gaan proberen af te vallen maar twijfelde erg over het dieet dat ik zou willen volgen. Geen crash dieet met poeders en shakes in elk geval. Ook zag ik erg op tegen diëten waarbij je de hele dag honger moet leiden. Via een collega hoorde ik dat zij was gestart met een cursus Fit & Slank bij Roos Derckx. Nadat ik wat informatie had ingewonnen leek me dit een manier om verantwoord  en geleidelijk af te vallen.

In juni van dit jaar ben ik begonnen met de 8-weekse groepscursus. Het was even wennen om me aan ‘de regel van 3 en de 7 afspraken’ te houden. Maar nu, na 16 weken, inclusief de zomervakantie, ben ik 9 kilo kwijt. En het belangrijkste is dat het niet voelt als een dieet. Het is een ander eetpatroon, waarbij je vooral zoveel mogelijk Vitale voedingsmiddelen eet en zo weinig mogelijk Fatale voedingsmiddelen. Ik vind het heel gemakkelijk vol te houden!

Een ander belangrijk aspect is dat er wordt geadviseerd om te bewegen, 30 minuten per dag en daarnaast 3 maal per week te sporten. Ik heb de laatste weken meer vastere werktijden waardoor ik nu het sporten gemakkelijker kan plannen. Hierdoor heb ik ook meer rust in mijn hoofd en zit ik lekkerder in mijn vel. Ik weet dat ik er nog niet ben en wil nog graag 6 kilo afvallen, mij doel is namelijk om in totaal 15 kilo af te vallen, dan heb ik een gezond gewicht. Met de steun van Roos en mijn gezin moet dat gaan lukken!

Edith van Kempen