Daphne Maas

De studenten kilo’s zijn eraf!

Daar stond ik dan, in de kleding winkel. Ik had wat mooie broeken uitgezocht en ging deze passen ‘’u heeft toch echt een maat groter nodig’’ werd mij toen verteld. Op dat moment kon ik wel in tranen uitbarsten. Ik was in de afgelopen 2 jaar al 2 kleding maten groter moeten gaan kopen en nu nóg een? De kilo’s waren eraan gevlogen tijdens mijn studie, zoveel mogelijk stappen waarbij de alcoholische drankjes als ranja weg vloeide. Maar natuurlijk ook zo goedkoop, makkelijk (afhaal) en ‘lekker’ mogelijk eten. Na veel dieet pogingen en internet diëten lukte het maar niet om de kilo’s kwijt te raken. 

Toen sprak ik een vriendin die begonnen was met Fit & Slank, ze zag er super uit en je kon echt grote verschillen zien. Dat leek mij wel iets. Na lang twijfelen en bang te zijn voor de verandering heb ik me toch aangemeld. Een echte lifechanger! Ik leerde nu pas wat voeding met je deed en wat beter of anders kon. In de 2e les werden onze eetdagboeken terug gegeven waarbij alles weggestreept was wat fataal was. Kun je je voorstellen. Heel mijn blaadje was doorgestreept met de opmerking erbij ‘’wat eet jij lekker maar oh zo fout’’. Flink lachen met de groep maar pff toch wel even schrikken. Het was wel de wake up call die ik nodig had.

De weken vlogen voorbij maar zo ook de kilo’s. Ik voelde mij steeds fitter en ik vond het niet lastig. Je moet zoveel eten en je kan het zo lekker maken als je wilt. Wat een geluk had ik, hier en daar natuurlijk nog wat fatale voeding maar alleen als dit ook echt mijn eerste keuze was. Dit maakte het voor mij makkelijk om de verandering te realiseren. Ondertussen al 11 kilo lichter en mijn einddoel is in zicht. Mensen uit mijn omgeving beginnen het nu ook op de merken niet alleen qua uiterlijk maar ook qua innerlijk. Ik verstop mijzelf niet meer en sta positiever in het leven dan voorheen. Laat de zomer maar komen want ik ben klaar om mijn bikini’s weer uit de kast te trekken. Al met al weet ik wel dat dit de beste beslissing ooit in 2018 was.

Anja, bedankt voor alle uitleg, alle peptalks, de gezellige lessen, het begrip dat je had voor ons en ons proces. Zonder Fit & Slank moest ik nu nog steeds die grote maat kopen.