Francien -11 kilo

Houd je aan de afspraken en regels

Mijn naam is Francien Theunissen, ik ben 42 jaar en kom uit Haelen (Limburg). Ik wil mijn succesverhaal met behulp van Fit en Slank graag met jullie delen.

Ik ben er van overtuigd dat dit concept echt werkt. Maar dan ook alleen als je het zelf écht wilt (dus geen “smoesjes”) en je je ook aan de regel van 3 en de 7 afspraken houdt.

Ik heb jarenlang fanatiek wedstrijden gedanst. En een aantal jaren geleden ben ik hier mee gestopt. Zo'n 3 jaar geleden kregen we een gezondheidsonderzoek op het werk en ik ben me toen wild geschrokken van het getal op de weegschaal. Ik was in een korte periode precies 10 kilo aangekomen. Ik wist dat ik iets moest doen, maar wat?

Meer bewegen en sporten was een ding, maar ook mijn levensstijl qua eten moest veranderen, maar hoe? Op een dag kwam ik iemand uit het dorp tegen die enorm was afgevallen en zij verwees me door naar Fit en Slank.

In januari 2015 ben ik gestart met Fit en Slank bij Roos Derckx in Heel. De eerste les was me meteen al duidelijk waar ik me aan moest houden:

  • de Regel van 3
  • de 7 Afspraken
  • 3 uur sporten per week

Als ik ergens aan begin, dan ga ik er ook voor. Mijn doel was de 10 kilo weer kwijt te raken. De regel van 3 is het makkelijk te onthouden voedingsadvies van hetgeen je iedere dag moet eten. En de 7 afspraken helpen je bij het onthouden van die regel van 3.

Voor wat betreft het sporten, doe ik elke dag een work-out van een half uur en inmiddels ren ik 10 kilometer in een klein uurtje. Als je je hier aan houdt, gegarandeerd dat je dan afvalt!

De regel van 3 en de 7 afspraken zijn niet moeilijk, maar je moet het wel doen!! Jezelf voor de gek houden heeft geen zin. Ik heb 2 cursussen gevolgd. Dus in totaal ben ik zestien keer naar de cursus gegaan. Ik heb me al die weken laten wegen, advies gekregen in voeding en geluisterd naar de ervaringen van de medecursisten. Voor mij was dit echt dé stok achter de deur! De weegschaal en de overige metingen (vetpercentage etc.) waren hét bewijs dat ik goed bezig was. Ik ben nu ruim 11 kilo afgevallen.

Iedere week viel ik af, maar bij mij schommelde het afgevallen gewicht per week heel erg. De eerste keer verloor ik 2,2 kilo de week erna maar 1 ons. Doordat ik elke dag hetzelfde deed, begreep ik hier natuurlijk niks van en was ik teleurgesteld. Maar Roos wist je dan toch iedere keer weer te motiveren!
Ik ben heel blij dat ik deze twee cursussen gevolgd heb. En heb er ook nog voor gekozen om één jaar ‘onder controle’ te blijven. Je wordt dan 1x per maand gewogen en deelt dan nog steeds ervaringen met andere cursisten.

Ik ben er van overtuigd dat dit concept echt werkt. Maar dan ook alleen als je het zelf écht wilt (dus geen “smoesjes”) en je je ook aan de regel van 3 en de 7 afspraken houdt.

 Fit & Slank coach Roos Derckx