Binnen een half jaar 25 kilo

Ik ben Petra uit Veldhoven

In Mei van dit jaar vroeg vriendin/buurvrouw Ans of ik met haar mee naar Fit en Slank ging. Pff ik? Meer dan (de bekende) 5 kilo eraf en 6 kilo erbij was het de afgelopen 20 jaar niet echt gelukt om in kilo’s te minderen. Toch maar eens op de website gekeken van Fit & Slank en Leonie van der Wiel gebeld. Misschien zat de cursus al vol, hoopte ik stiekem. Nee hoor, twee weken later konden we beginnen.

De eerste weken waren wel wennen, opnieuw fruit leren eten, water drinken, magere yoghurt en meer groente op het menu. Maar de weegschaal was zeer positief, de kilo’s vlogen eraf. Na de eerste cursus was er 14 kilo af! Nu de zomer overleven, bang voor terugval besloten Ans en ik de wekelijkse weegmomenten/peptalk samen voort te zetten. “Afvallen mag, gelijk blijven prima, aankomen verboden” was ons motto. De kilo’s bleven eraf gaan.

In september met de cursus ”in evenwicht” begonnen. Nog genoeg valkuilen te overwinnen, natuurlijk heb ik ook moeilijke momenten/misstappen gehad. Maar de volgende dag gewoon weer de regel van 3 en de 7 afspraken opgepikt en verder gegaan. Het voelt niet meer als een dieet, het is een andere leefstijl geworden.

In de afgelopen maanden heb ik ontzettend veel geleerd, voel me fitter en vol energie, beweeg veel gemakkelijker. Wandel, fiets en ben gaan zwemmen. Ben super blij en trots met wat ik heb bereikt. Binnen een half jaar 25 kilo eraf. Kan het zelf nog niet helemaal geloven dat dit mij gelukt is.

Voorlopig blijf ik lessen volgen bij Leonie van der Wiel. Over een half jaartje volgt een update! Groetjes, Petra

Dank je wel voedingscoach Leonie van der Wiel uit Veldhoven