Ik bied hulp aan jou

Ik help jou en vele anderen

Ik help jou en vele anderen.... mijzelf inbegrepen!

Spierpijn houdt me wakker en de tijd sluipt voorbij. Mijn buik verlangt naar een uitgebreid ontbijt en in gedachten loop ik opnieuw mijn eerste halve marathon. Die laatste kilometers, wat waren ze zwaar! Dankzij de pacers (timekeepers) van Runner's World wist ik mijn doel te behalen maar daar kwam ik pas een klein uur na de wedstrijd achter.

"Lopend naar de eindstreep dacht ik aan mijn Fit & Slank cursisten en aan iedereen die pogingen doet om af te vallen. s'Ochtends mailde ik de Fit & Slank cursisten om ze te motiveren voor een vitale zondag, het plaatje van 'de weg naar succes' voegde ik toe om aan te geven dat het niet altijd gemakkelijk gaat. Die stok achter de deur helpt om vol te houden: zo ook bij deze halve marathon.
Zelf volgde ik trouw de oranje ballon, 1:55 stond er op het t-shirt van de wat oudere man.

Lang hield ik het vol maar op een gegeven moment moest ik hem laten gaan. Wat was het fijn geweest als hij me af en toe coachte om door te zetten maar voor zoveel mensen was zijn enige opdracht om een constant tempo te lopen. De laatste kilometers telde ik van 1 tot 100 en zo probeerde ik te blijven rennen, uitlopen zonder te stoppen was nu het belangrijkste. Mijn benen voelden zwaar en de finishlijn was nog steeds niet in zicht".

Ook wanneer je wilt afvallen lijkt de weegschaal soms stil te staan. "Ik blijf rennen en hoor mezelf zeggen dat het gaat om hoe je je voelt en dat je vertrouwen moet houden in de eindstreep. Je doel komt dichterbij, hoe dan ook! Na afloop sprak ik kort met andere lopers die ik onderweg was tegen gekomen. Bij de vraag of ik tevreden was antwoordde ik dat ik hard gewerkt had, ik was blij!"
De weg naar succes loopt niet recht, houdt vertrouwen en beweeg mee met de obstakels die je tegen komt. Wil jij afvallen? Zorg dan voor die stok achter de deur want het helpt je om gemotiveerd te blijven en net even wat harder te werken! Ik liep mijn halve marathon in 1:56:28, een tijd die vast staat en een mooi tempo als richtlijn om op kortere afstanden te evenaren.
Sta jij nog dagelijks op de weegschaal? Zet dat ding aan de kant en luister naar je lichaam, jij weet wel wanneer je uit de bocht vliegt en hebt geleerd hoe je de balans terug vindt. Wil jij ook deze handvatten hebben?