Patricia - bijna 25 kilo

Volg Fit & Slank

Op het werk kreeg ik het aanbod om mij op te geven voor de cursus Fit & Slank. Meerdere collega’s hadden deze cursus al gedaan met goed resultaat. Ik twijfelde nogal of dat ik er geestelijk aan toe was om die knop om te draaien, want als ik ergens aan begin dan ga ik er voor de volle 100% voor.

Helaas gooide de Corona roet in het eten. Ik bleef nog even in mijn oude eetpatroon zitten en kwam zelfs nog een paar kilo aan. In juni zijn we dan toch van start mogen gaan. Ik vond het vooral spannend om mij de eerste keer te laten wegen want ik had er al heel lang niet meer op gestaan en had ook geen idee hoe zwaar ik was. Dat was ook effe schrikken want het was veel meer dan verwacht. Dit gaf mij nog meer motivatie om er vol voor te gaan. De methode, ‘de Regel van 3 en de 7 Afspraken’, is super makkelijk te volgen. Geen gedoe en geen gepuzzel.

Het was elke week weer een verassing als ik op de weegschaal stond. Het ging hartstikke goed en aan het einde was ik 9,5 kilo kwijt. De methode is een leefwijze geworden en geeft een regelmaat waar je snel aan went. In het begin moest ik echt in de gaten houden dat het al weer tijd was voor een tussendoortje en deze niet vergeten. Als ik hier van af wijk dan voelt mijn lichaam dat er iets niet klopt. Naast het afvallen heeft het ook nog andere voordelen voor mij namelijk ik had veel last van brandend maagzuur en dit is compleet verdwenen. Doordat je regelmatig iets eet heb je ook geen hongergevoel. Bewegen gaat veel makkelijker en ik heb veel meer energie gekregen. Alleen maar positieve effecten waardoor volhouden makkelijk gaat. In het weekend of met bijzondere dagen dan verwen ik mijzelf door wat anders te eten of drinken als doordeweeks. Vooral creatief zijn met de regels en afspraken maakt dat je niet eentonig eet en drinkt. Na de cursus heb ik mij opgegeven voor de weeg momenten om een stok achter de deur te hebben en om te voorkomen dat ik misschien weer in oude gewoontes ga vallen.

Nu had ik in december het laatste weeg moment gehad en had ik 23,3 kilo op mijn teller staan. Super trots natuurlijk en nog steeds gemotiveerd om door te gaan. Als mensen mij vragen hoe ik het heb gedaan dan verwijs ik ze met trots naar de cursus Fit & Slank en Anja, ik kan dit iedereen aanraden, ook als je nog twijfelt!! 

Liefs, Patricia