Susanne Dirkx

17 kilo afgevallen

Hoi mijn naam is Susanne Dirkx en ik ben 40 jaar. Getrouwd en moeder van drie kinderen.

Zolang ik mezelf al ken ben ik nooit een mager iemand geweest, na de pubertijd ben ik ook vaker gaan lijnen, wat kilo’s eraf en weer wat kilo’s erbij. In het begin van 2016 wilde ik graag weer wat afvallen en Sonja Bakker mijn toen “beste vriendin” kwam natuurlijk weer tevoorschijn. Maar…. Ik was de stok achter de deur kwijt en na een week lukte het me al niet meer om dit vol te houden. Er gingen weer wat maanden voorbij en er zaten weer wat kilo’s eraan. Na een super vakantie in Turkije had ik het gevoel te ploffen uit mijn lijf en woog ruim 86 kg. Ik wilde toch zo graag afvallen. Op Facebook kwam ik Fit & Slank tegen.

Op 25 mei hadden we onze eerste cursus, we kregen een werkboek en werden gewogen. De regel van 3 werd ons uitgelegd en de 7 afspraken kregen we mee. Over mezelf verteld en ik gaf aan dat chips een favoriet van me was en er moeilijk vanaf kon blijven. 

Het ergste wat ik dacht toen ik weer naar buiten liep was….. alleen maar aardappelen? En geen pasta meer? Maar goed … proberen kan, dus ik begon met frisse moed.  Thuis moest ik mijn lichaam op verschillende plaatsen meten en heb dit in het boek vermeld. De week erna gingen we weer wegen, nou dat viel me vies tegen want ik was krap 7 ons afgevallen. Ik kon het niet laten en heb behoorlijk gemopperd over het feit dat ik niet zoveel was afgevallen en dat  ik die chips niet eens had gegeten. En alleen die aardappelen…. Dat ga ik niet volhouden zo. Zelfs nog even gedacht om ermee te stoppen. Een paar weken verder en wat gemopper verder viel ik toch wel iedere keer wat af, het ging niet snel maar ik kreeg het gevoel dat het me eigenlijk helemaal niet zo tegen viel.

Wat me verbaasde was dat ik geen honger had, maar ook geen trek meer in die chips, ik begon te zien dat het super ging. En voelde me steeds beter. Tijdens de cursus ook veel geleerd, etiketten lezen vond ik erg fijn want dan weet je waar je in de winkel op moet letten. Je iedere keer bewust maken van wat je eet gebeurde door de opdrachten die we telkens moesten maken. Ook een week de bolletjes bijhouden, dat maakte me pas echt bewust van wat je eet en hoeveel calorieën het allemaal bevat. Verhalen luisteren hoe de andere met valkuilen omgingen en je er samen doorheen helpen.

Na 8 lessen zat onze cursus erop, 6,8 kg lichte en vele cm minder. Ook mijn vetpercentage was mooi gezakt en mijn BMI was gezond. Super trots was ik. Maar zag ook wel op tegen de vakantie die eraan zat te komen. Dus meeteen aangemeld voor de vervolgcursus die na de vakantie van start zou gaan. 6 weken zomervakantie vielen niet tegen, ik kon me goed redden  met de handvaten die ik had meegekregen. Ik was me er steeds van bewust wat ik at en kwam erachter dat een bbq met minder eten nog steeds erg gezellig kon zijn. In september begonnen aan de vervolg cursus, en ik was blij 1,5 kg af te zijn gevallen in de vakantie.

Uiteindelijk ben ik 17 kg afgevallen en ben super trots op mezelf.

Ongelofelijk. Als ik terug kijk over de gehele cursus, ik had in het begin nooit gedacht dat ik zover zou komen. Ik wil het iedereen aanraden die graag wat kilo’s kwijt wil. Het was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. En ja.. chips staat niet meer bovenaan als favoriet!