Annejelle

Eindelijk...

Augustus 2019…eindelijk dan toch aangemeld voor de eerste cursus bij fit en slank. Al vaak over nagedacht en iedere keer was er wel wat waarom ik het niet deed. Maar nu dus wel, een nieuw schooljaar (ben leerkracht), een nieuwe start en een mooi moment om wat kilo’s kwijt te raken.

Ik meldde me aan bij Willz. Willy Woddema is al meer dan 40 jaar een goede vriendin van mij en mede om die reden besloten we samen dat ik de groepscursussen ging volgen, niet het individuele traject. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Met een gemotiveerde en gezellige groep dames zijn we al heel wat kilo’s kwijt geraakt tussen augustus/september en nu! Voor mijzelf zijn het er al 9,5 kg, waar ik gewoon heel trots op ben….krijg vaak te horen dat ik er zo goed uit zie en dat ik straal. En ook mensen die niet weten dat ik bij fit en slank bezig ben zeggen het, dus dat is wel een groot compliment voor mezelf.

Ik wilde absoluut geen streng dieet, punten tellen of alles af moeten wegen. En dat hoeft ook helemaal niet! De levensstijl die je leert bij fit en slank is zo makkelijk vol te houden, het voelt absoluut niet alsof ik aan het lijnen ben. Natuurlijk let je op bepaalde dingen en de eerste 8 weken ben ik ook heel streng geweest voor mezelf. Nu ik weet wat eten met mijn lichaam doet en vooral ook welk eten, kan ik er ook makkelijker mee omgaan en me af en toe iets anders permitteren. Het is vooral ook een kwestie van goed plannen en vooruit denken, zodat je niet terugvalt in oude (en vaak slechte) gewoontes. Koken voor twee dagen, zorgen voor voldoende gezonde tussendoortjes, veel pakken magere yoghurt in de koelkast en dan ben je echt al een heel eind! Ik ben ook weer meer gaan bewegen. Ik probeer drie keer per week een flink stuk te wandelen (wat vorig jaar door een gebroken voet helaas lange tijd niet ging) en dat voelt prima!

Afgelopen vrijdag heb ik ook gewoon genoten van een heerlijk kersteten met collega’s, met twee wijntjes en zonder me een moment schuldig te hebben gevoeld! Dat kan dus gewoon allemaal. Als je op de andere momenten je gewoon netjes aan de regeltjes houdt, is er niets aan de hand. Een weegschaal heb ik niet thuis, ik weeg me alleen op de momenten dat ik bij Willy ben. En natuurlijk is het fijn als je dat getal op die weegschaal steeds verder ziet dalen, maar het gaat er vooral om hoe je je voelt en wat je zelf uit straalt. Mijn riem is al drie gaatjes verder, mijn zoon vindt de zelfgemaakte frietjes uit de airfryer veel lekkerder dan andere en in een kledingwinkel kan ik een of twee maten kleiner uit het rek pakken! En al deze dingen motiveren ook steeds om gewoon zo verder te gaan. En dat doe ik dus ook, zonder moeite en met het vertrouwen in mezelf dat er nog meer kilo’s afgaan!

Op naar het nieuwe jaar, ik ben er helemaal klaar voor!  Dank je Willy en alle andere dames uit ons groepje! We gaan gewoon nog even lekker verder!  Liefs, Annejelle Maas