Annejelle - 12kilo

Wat zegt een getal?

In september 2019 startte ik bij Willy Woddema, van Fit en slank. Ik wilde afvallen en tips krijgen over gezonde voeding en vooral ook waarom dingen wel en waarom beter niet te eten.

Nou, ik kan jullie vertellen dat dat allemaal gelukt is! Ik ben ongeveer 12 kg kwijt en weet nu veel meer over  voeding en een gezonde levensstijl dan eerst. En wat ging en gaat dat nog steeds makkelijk! Ook nu in dat corona-jaar, waarbij ik vorig jaar de laatste lessen online heb gevolgd met ons vaste groepje, merk ik dat alles eigenlijk vanzelfsprekend is en gaat en dat ik gewoon veel bewuster met eten bezig ben, meer beweeg en meer energie heb! En natuurlijk een andere kledingmaat heb waar ik heel blij mee ben…

 

Ik merk  dat veel mensen die willen afvallen continu bezig zijn met dat getal op die weegschaal en daar de focus op leggen. Ik heb dat zelf niet gedaan, had en heb nog steeds geen streefgewicht en weeg me misschien een keer per maand, of zelfs minder…

Als je ook het woord getal opzoekt in de encyclopedie kom je bij het volgende uit:

Getal: 1) Aanduiding van een hoeveelheid 2) Aantal 3) Cijfer 4) Cijfercombinatie 5) Cijfervoorstelling 6) Cijfervorm 7) Cijvervoorstelling 8) Elf 9) Grammaticale term 10) Hoeveelheid 11) Kwantum 12) Nummer 13) Tal 14) Telwoord 15) Waarde 16) Wiskundige term

Het zegt verder dus niets over hoe je eruit ziet of hoe je je voelt…iets wat voor mij zelf veel belangrijker is dan dat ene getal op die weegschaal. Want dat getal is geen moment van de dag hetzelfde…en ook wisselt dit per dag en per moment in de maand…

Maar dat wat je uitstraalt naar anderen, dat wisselt niet iedere dag en dat is juist ook wat anderen zien! En natuurlijk is het fijn om af en toe te weten of je ook daadwerkelijk afvalt, vooral in het begin is dat logisch, maar probeer daarna die focus (volgens encyclopedie:  iets waar je speciale aandacht aan geeft) ook op andere dingen te leggen!

Je ziet in deze rare periode natuurlijk veel minder mensen waardoor ook complimentjes niet zo snel gegeven zullen worden, maar degene die jou het grootste compliment kan geven ben je toch echt zelf!

Kijk naar de stappen die je wel al allemaal gezet hebt i.p.v. alleen te kijken naar de stappen die nog niet behaald zijn (op die weegschaal bijvoorbeeld…). En dan duurt het maar wat langer, dat is toch helemaal niet erg? Geniet van die kleine stappen, beloon jezelf een keer met nieuwe kleding of met een mooi boek en geniet daar van! Geniet van dat moment bij de kapper (want dat mag nu weer gelukkig) en laat je daar heerlijk verwennen.

 

Voor mij is alles wat ik bij Willy ‘geleerd’ heb, nu gewoon normaal….qua eten, maar ook qua bewegen. Ik wandel nu ook veel meer dan eerst. En daar geniet ik ook van. Soms alleen, soms met een vriendin, net hoe het uitkomt en dat is allemaal prima! Niets moet, alles mag en daar ben jijzelf de enige in die dat bepaalt.

Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van afvallen veel efficiënter is dan punten tellen, wegen of veel dingen niet mogen eten, want dat maakt het er allemaal gewoon niet leuker op.

En door deze manier wordt eigenlijk alles gewoon juist wel leuker! Je merkt ook dat je veel beter in je vel komt te zitten en dat straal je dan ook uit. En dat is wat iedereen ziet en niet dat getal op die weegschaal….

En ook online is dit prima te doen! Natuurlijk is het fijn om fysiek met elkaar te kunnen sparren en elkaars verhalen te horen, maar in deze rare tijd is het natuurlijk super fijn dat deze lessen ook online gewoon door kunnen gaan. Want je bent zelf toch echt degene die aan de slag moet en dat kan op deze manier echt prima!

 

Veel succes allemaal! Groetjes Annejelle