Aldje

20 kilo minder

Mijn oog viel op een advertentie in ‘t Weekblad van Nederweert ’verantwoord afvallen cursus Fit en Slank’.
Wat mij te wachten stond wist ik niet. Er werd kennis gemaakt met Anja en de andere cursisten, vervolgens de eerste les sport en oefeningen.  We moesten daarna op de weegschaal en toen naar huis. Met erg veel informatie startte week een.
Ik had zoiets van dit kan nooit en had het liefst een dikke friet gehaald.
Vrijdags heb ik van alles gegeten wat los en vast zat. Zaterdags dacht ik ik moet toch wat gaan doen want donderdag moet ik weer naar Anja en die stomme weegschaal.

Maar daar ging de weegschaal al een paar kilo’s terug. Anja prees ons allemaal en vertelde weer wat er allemaal voor lekkers en gezond te eten is en dat we toch afvallen. Vanaf die dag ging ik naar de winkel en las hoeveel calorieën overal in zaten en hield me aan mijn eetpatroon. De kilo’s vlogen eraf en de cursus werd steeds fijner.  Overal waar ik kwam kreeg ik pluimpjes. Daarna ging ik naar de vervolgcursus waar ik nu over de helft ben. Ik ben intussen 16 kilo slanker. Dan te bedenken dat ik tegen Anja zei bij ons eerste telefoongesprek dat ik voor 5 kilo ging.

Ik had maat 46. Nu ga ik met mijn man vaak winkelen en pak alles maat 40 of 38 en kan eindelijk die leuke kleren aan.

Ik had altijd last van hoge bloeddruk. Na een bezoek aan mijn huisarts ben ik op dit moment zonder medicijnen en heb een bloeddruk van 110/70.
Voor iedereen die deze tekst leest en overgewicht heeft zou ik zeggen neem contact op met Anja en ga er voor. Ik ga na deze 8x nog een vervolgcursus volgen om dit alles goed in balans te houden. Anja bedankt.

Groetjes Aldje