Trots op mijn lijf!

8 kilo er af

Gewoon weer trots op mijn lijf!

Als ik na mijn zomervakantie (augustus 2016) de foto’s terugkijk dan zie ik het; het roer moet toch écht om!

Je kent het wel; de zwangerschapskilo’s die eraan blijven hangen en dat je (voor je gevoel) niet overdreven veel eet en toch geeft de weegschaal een te hoog gewicht aan voor je lengte. Zo ook bij mij.

In de loop der jaren was ik het vertrouwen en de tevredenheid met én in mijn lichaam een beetje kwijt. Na een periode van ziekte, herstel en nog meer herstel was mijn motto;
“ik leef maar 1 keer”! Ik genoot van het leven; at de dingen die ik lekker vond en at niet te veel voor mijn gevoel. Maar toch, mijn gewicht nam toe. Tot het moment kwam dat ik net zo zwaar was als tijdens mijn beide zwangerschappen; 78 kg “schoon aan de haak”.

Nadat ik in juni 2015 een borstreconstructie heb ondergaan (van mijn buik werd een borst gemaakt) kwam ik erachter dat het nu toch ook tijd was om iets aan mijn gewicht te gaan doen om weer tevreden te zijn met mijn lichaam. Uiteraard probeerde ik dat zelf; vol goede moed begon ik met gezond eten, minder snoepen, minder vet en ………. het volhouden viel me zwaar.
Ik viel 1,5 kg af maar daar bleef het bij.  Het lukte mij niet!

Al eerder had ik “Fit & Slank gespot in de plaatselijke media. Vlak voor de kerstdagen in 2016 trok ik de stoute schoenen aan en besloot me op te geven voor de Fit & Slank cursus voor januari 2017.

De bijeenkomsten deden mij goed. Ik kreeg uitleg over voeding, eetmomenten, de bewuste keuzes en niet te vergeten “de Regel van 3” en “de 7 Afspraken”.
Ook haar tips; “ga voor je 1e keus”, “kies voor vitaal en niet voor fataal” zijn goed binnengekomen en heb ik vaak in mijn hoofd als ik een keus maak. Als ik zie wat ik kan en mag eten; lekker, afwisselend, voldoende én geen hongergevoel!

Het groepsgevoel vind ik fijn. We motiveren elkaar, we geven elkaar tips; het is fijn om te zien dat iedereen met hetzelfde doel bezig is.

Nu ik na ruim een half jaar de balans opmaak kan ik zeggen dat ik tevreden ben met het nu behaalde resultaat. Vanmorgen gaf de weegschaal 70,5 kg aan, dus toch mooi 8 kg minder.

Het liefst wil ik nog wat kilo’s eraf want naast de bewuste voeding ben ik ook bewust gaan sporten. Mijn sportieve activiteiten stonden lange tijd op en laag pitje door een “lymfoedeem-arm” waardoor ik toch beperkt was. Met de gewichtsvermindering is ook mijn arm wat slanker geworden dus dat is heel mooi.

Kortom, ik ben blij dat ik de stap heb gezet en ga nog even door met deze vitale levensstijl!

Ik heb mezelf als doel gesteld om volgend jaar de Alpe d’HuZes te gaan fietsen voor het KWF. Mede door de Fit & Slank cursus én uiteraard mijn eigen kracht weet ik dat ik dit doel ga behalen. Wil je hier meer over lezen kijk dan op “Mo gaat de berg op!” (www.mogaatdebergop.wordpress.com)

Groetjes

Monique de Jong