Fit & straks ook nog slank!

Manfred Wennekes (44 jaar) in 8 weken 12 kilo afgevallen

7 dagen Fit & straks ook nog     slank!

Vanaf mijn 25e levensjaar heb ik meerdere methoden geprobeerd om mijn slechte conditie te verbeteren en mijn gestaag stijgende BMI naar normaal niveau te krijgen. Uiteraard door onder andere gewoon meer te sporten én minder te eten. Dit echter, zonder inzicht en kennis over ‘balans’ in je lichaam en over goede voeding. Een ongezonde combinatie, waarbij je naast vet ook je spieren verbrandt en je energieniveau omlaag gaat, die je uiteindelijk niet volhoudt. Ook waren er voldoende pogingen waarbij ‘maaltijd vervangende shakes’, crashdiëten, ziekenhuisdiëten de veelbelovende en  eenvoudige oplossingen zouden zijn.  Slechts tweemaal ben ik substantieel gewicht kwijtgeraakt in de afgelopen 20 jaar. En waarom zou het een 3e keer niet lukken? Ik werk nu al een aantal jaren voor een landelijke dienstverlener op het gebied van psychische gezondheid. Met trots en vanuit professionele overtuiging en motivatie adviseer ik mensen ‘bij diverse uitdagingen hulp te zoeken. Je hoeft het niet alleen te doen, maar je moet wel zelf de stappen nemen’. Dan geldt dat natuurlijk ook voor jezelf!

Ik ben niet ziek en niet in strijd met mijn gewicht: ik ben in strijd met mijn gedrag. Waarom eet ik dit, waarom eet ik dit nu en wat eet ik eigenlijk? Al jaren laat de spiegel mij dus het resultaat zien van mijn gedrag waardoor ik niet graag op het strand loop in de zomer. Ik zocht nu een spiegel die mij mijn gedrag liet zien.  De fit & slank methode is een prettige manier om inzicht te krijgen in je gedrag en je voedingspatroon. Het geeft me handvatten voor vitale voeding in plaats van fatale voeding. Het helpt mij in mijn dagelijkse drukke en gevarieerde leven. Nog steeds eet ik regelmatig in een restaurant. 

Na acht weken kan ik zeggen: Ik ben niet op dieet maar ben beter gaan eten. Ik eet meerdere keren per dag echt lekkere, vitale voeding en heb zeker geen hongergevoel.  Iedere dag voel ik mij fitter en ik heb al acht weken geen hoofdpijn meer gehad.

Ik ben gelukkig met mijn nieuwe gedrag en ben mij bewust van dat geluk.  Ik ben trots op het reeds bereikte gewichtsverlies maar nog meer op mijn gedrag. Het eindresultaat gaat komen en is haalbaar. De complimentjes die ik van mijn omgeving krijg, zijn natuurlijk fijne cadeautjes. Ik ben er van overtuigd dat het steeds eenvoudiger wordt om vitaal te eten.