Mexicaanse paprika's

Met een pittige vulling

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 paprika's
  • 400 gr rundergehakt
  • 200 gr zilvervliesrijst of bloemkoolrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram mais
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 ml water
  • 1/2 tl paprikapoeder pikant
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • handje geraspte kaas
  • 125 ml slank room 7%
  • 12 plakjes jalapeño pepers
  • verse peterselie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd de kapjes van de paprika's en haal de zaadjes eruit. Leg de paprika's in een grote ovenschaal.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in de pan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de mais toe. Voeg de kruiden, de tomatenpuree en het water toe en meng dit goed gedurende 5 minuten. 
  • Snijd de helft van de jalapeño pepers in kleine reepjes en meng dit met het gehakt.
  • Vul de paprika's met het gehaktmengsel en verdeel de rest van de jalapeño plakjes over de paprika's.
  • Bestrooi met wat kaas.
  • Zet de paprika's 15 minuten in de oven.
  • Serveer de paprika's met een lepeltje slank room en de rijst/bloemkoolrijst.