30 kilo minder

Gelukkig met mijn nieuwe ik

Mijn verhaal

Ik had al een paar keer succesverhalen gelezen op de site van Fit & Slank, maar dacht dan vaak dit kan niet waar zijn. Tot ik het verhaal van een vriendin op Facebook las. Het kan dus echt, dacht ik. Ik heb haar gebeld en met haar afgesproken. Zij heeft mij met heel veel enthousiasme verteld over de Regel van 3 en de 7 Afspraken. Hierdoor werd ik wel getriggerd en dacht: ik ga het ook proberen. Mijn gezin bracht ik op de hoogte en zij stonden volledig achter mij. “Waar het schip ook strandt”, zeiden zij, “het is het proberen waard”.

Ik heb contact gezocht met voedingscoach Christel Postuma en mijzelf ingeschreven. Donderdag 8 september was de dag van de waarheid omdat de cursus Fit en Slank begon. Spannend!!! De eerste les dacht ik, o mijn god waar begin ik aan? Ik kwam dus boos thuis en zei: “Dit ga ik nooit volhouden”. Maar na veel gemopper ging er toch een knop om en begon ik er aan.

Sporten is niet voor mij weggelegd. Ik word al moe als ik naar Studio Sport moet kijken, dus besloot ik om te gaan wandelen. Doelstelling: elke dag een wandeling van 6 km en dit binnen een uur. Qua eten is er de Regel van 3. Dit houdt in dat ik drie boterhammen, drie keer magere yoghurt of kwark, drie keer fruit, drie keer een halve liter water,enz..  Dit was geen probleem, alleen aan het avondeten heb ik geen aanpassingen gedaan. Snoep en koekjes heb ik gewoon in huis, maar die blijken voor mij geen probleem, ook al had ik dit niet verwacht.  

De eerste week had ik al meteen een goed resultaat: 2,3 kg eraf. Hierdoor werd mijn enthousiasme nog groter. Ik heb toen toch maar besloten om het meerdere mensen in mijn omgeving te vertellen. Ook hier kreeg ik een boost aan energie en enthousiasme van. De eerste cursus heb ik afgesloten met een resultaat van 12,9 kg eraf.

Inmiddels ben ik 30 kilo kwijt en het gaat mij bijzonder goed af en ik voel mij er super bij. Wat kan je stralen van de complimenten die mensen je geven. Mijn gezin, (schoon)ouders en mijn lieve vrienden en vriendinnen steunen mij en zijn trots op mij. Ik  ben nu al heel gelukkig met mijn nieuwe ik!

Ik wil Peter (mijn man), kinderen, ouders en lieve vrienden bedanken voor de steun en hun enthousiasme. Zonder jullie had ik het misschien niet volgehouden.

Ik wil heel graag Jacqueline bedanken voor de duw in de goede richting! En last but not least Christel Postuma een top Fit & Slank coach bij Fitlife in Budel. SUPER BEDANKT!!!